christopher street day

christopher street day Zdroj: markus merz

Amerika je o krok blíž k povolení sňatků homosexuálů

Poté, co se z Bílého domu ozvalo, že Obama a jeho administrativa už nebudou nadále podporovat legislativu, jež zakazuje sňatek mezi gayi a lesbičkami, rozpoutala se v Americe vlna emocí. Zatímco aktivisté už slaví, federální vláda zvažuje, zdali následovat Obamu, nebo nadále blokovat homosexuálům jejich sňatky.

Je jasné, že zakazovat lidem, kteří se od přírody mají rádi a nemohou s tím nic dělat, jen se milovat, je naprosto ubohé a dětinské. Jako by Amerika nemohla alespoň jednou mít tak čistý rejstřík, že by si opravdu každý včetně průměrného Antiameričana sedl na zadek a s úžasem řekl: Tak, teď jste se přemohli a hele, jak vám to prospělo. Pokud se Obama opravdu zaslouží o dotažení této legislativy k jejímu konci a vytvoří novou, jež umožní sňatky homosexuálům, bude konečně moct zvednout nobelovku nad hlavu a zajásat, že ví, za co ji má.

 

 

Osm států v Americe již tyto sňatky povoluje. Ovšem bez federálního zákona vám je tento sňatek vesměs k ničemu. Máte jen kus papíru, který platí ve vašem státě, a to do doby, než přijede federální agent, papír roztrhá a nazdar. Funguje to přesně tak jako zákony o marihuaně. Některé státy ji povolují, avšak federálně je zakázána, a proto jednou za čas přijedou do těchto oblastí federální agenti a veškerou ganju zabaví.

 

 

Ono ne nadarmo má slovo gay dva významy. V původní britské angličtině je slovo ekvivalentem „happy“, tudíž štastný. Dopřejte tedy pořádný „gay“ pocit americkým gayům. Rozhodnutí má soud vynést do 11. března.