mrtvoly

mrtvoly Zdroj: esplatter.com

Po lékařích přijde lavina: Teď začnou trucovat i policajti a hrobníci

I začínající kriminalista ví, že vyděrači se platit nemá - příště bude chtít totiž víc. Naše vláda na to zapomněla a lékaři si vytrucovali peníze. Teď zákonitě začnou vydírat i další profesní skupiny.

 

Policisté a hasiči už naznačili, že jsou jim doktoři dobrým příkladem, a chtějí si vytrucovat taky své - především odchod ministra nikoliv za neschopnost, kvůli které by měl být odvolán už dávno, ale kvůli tomu, že jim šáhnul na peníze. Poté, co si lékaři svým vydíráním vydobyli prachy, lze očekávat, že tlak policistů zesílí.

 

 

Kromě hasičů a policistů jsou ale ze státních a obecně veřejných peněz placeni i lidé mnoha a mnoha dalších profesí. Třeba učitelé. U nich je sice pravděpodobné, že jejich stávka nikoho nevyděsí, protože co se děti nenaučej sami, stejně nevědí, ale dokážete si představit, že se do podobné akce, hromadného exodu, vrhnou většinou z obecních rozpočtů placení hrobníci?

 

 

Pak bude muset vláda - nebo obecní zastupitelstva, podle toho, na koho bude vydírání směrováno - ustupovat ještě rychleji než doktorům, aby ulice měst nezaplnila mrtvá těla. Pak přijde exodus zaměstnanců čističek odpadních vod a popelářů. Nakonec jako jediná skupina, která si nemůže na vládě nic vytrucovat, protože vláda by její úplný zánik přivítala, zůstanou novináři.