Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg v napětí očekává výsedek komunálních voleb v Praze.

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg v napětí očekává výsedek komunálních voleb v Praze. Zdroj: Tomáš Tesař

Schwarzenberg: Ať si John vybere za policejního ředitele, koho chce

Sledování politiků si u ABL prý objednala místní organizace ODS, Jiří Paroubek ztratil podporu na Ústecku a prezident ČLK se pustil do ministra Hegera.

 

Jiří Paroubek ztratil oporu na Ústecku, jeho oddaný přívrženec Benda raději ani nekandidoval. Protiparoubkovská klika, jejíž dominantní osobou (jednou) je hejslovan Foldyna, sice není o nic lepší, ale malé pozitivum tu přece jen je: Paroubkovy záchvaty zuřivosti se dnes sledují mnohem příjemněji, než když dominoval ČSSD. Jeho vytrvalost je sice obdivuhodná, ale je to vytrvalost mouchy, která se bezúspěšně pokouší proletět zavřeným oknem. Pokud se nestane něco strašného, má tahle taktika minimální šanci na úspěch. Obě strany jsou pro, ale sociální demokraté chtějí, aby s nimi bylo jednáno, ODS s nimi jednat moc nechce, a těžko se zbavit dojmu, že by jí vyhovovalo, kdyby návrh zabili sociální demokrati z prestižních důvodů, aby ho nemuseli zabít sami z nec s koaličním partnerem, jednání s ČSSD by přivítaly.

 

 

ODS prý chybějí experti v řadě oborů (zahraniční „experti“ Fajmon a Zahradil sedí v EP a to je moc a moc dobře, měli by oba dostat doživotní mandáty, jenže to asi ani v Evropském parlamentu nejde). Zdá se, že všechno expertství do sebe posledku vcucl nadpředseda Klaus, proces připomá zánik hvězd v mohutné černé díře. Podaří se zakladateli strany stranu taky zničit? Je na nejlepší cestě.

 

Prezident ČLK Kubek se v ČT pustil do ministra Hegera, který prý „místo toho, aby podpořil proreformní hnutí, z peněz daňových poplatníků platí PR agenturu, která „kydá hnůj na lékaře““. Pokud vím, PR agenturu si platí LOK, jejím vrcholným výkonem je slavné heslo „Náš exodus váš exitus“, které by si organizátoři akce měli dát na štít. Všichni se zaklínají tím, že lékaři jsou u nás žalostně málo placeni (naposledy např. ministr Schwarzenberg v Otázkách Václava Moravce). O tom se dá mluvit jen v té souvislosti, že žalostně málo placeni jsme všichni a že není nejmenší věcný důvod, proč by problém platů nemocničních (!) lékařů měl být řešen mimo kontext platů státních zaměstnanců všeobecně. Kubek prý zdůraznil, že cílem protestu není vyhnat lékaře do ciziny, ale zlepšit jejich pracovní podmínky a zajistit dodržování zákoníku práce. Jistě že nejde o to, vyhnat nemocniční lékaře do ciziny, nýbrž jen zařídit jim až trojnásobné platy, aniž by si kvůli tomu museli složitě a nepohodlně hledat místa v cizině.

 

 

Jiří Franěk volá v Právu po tom, abychom se seřadili za nemocničními lékaři (kteří navrhují reformní program třikrát větších platů, zatím jenom svých) a tlačili na vládu, aby konala. Obávám se, že tenhle prapor se příliš nehodí k tomu, aby se za ním shromáždily davy, altruismus veřejnosti má své meze.

 

 

MfD přišla s tím, že sledovačky komunálních politiků si u agentury ABL prý objednala přímo místní organizace ODS. Je to ovšem jen podezření, ale tím se z věci stává společný problém Věcí veřejných a ODS, přičemž iniciativa vzešla ze strany místní organizace ODS. Bezpečnostní agentura jen plnila zakázku (pan Bárta byl ovšem údajně s lidmi z vedení odéesácké organizace v dobrých vztazích). Ale ABL jen dělala svou práci (jistě, mohla ji z morálních důvodů odmítnout; ale na druhé straně, měli tenkrát manažeři z ABL vůbec politické ambice, a nezískali je teprve poté, co byli vyhecováni podobnými zakázkami?), kdežto iniciátoři seděli jinde.

 

Podle předsedy TOP09 ministra Schwarzenberga je věc ministra Johna, koho si vybere za policejního ředitele. Bezstarostnost lídrů TOP09 v této věci je zarážející – to národní socialisté přece jen před únorem neříkali. V obsazování důležitých mocenských postů by měl být v koalici konsensus, VV chce konsensus s ČSSD proti ODS a TOP09 je to fuk. Kdo chce kam…

 

Pan Miloš Horanský atakuje v LN dobrý článek Petra Koláře o problémech ODS. V podstatě jde o dehonestující nálepky a řečnické otázky: „Uvědomuje si (Kolář, bd) svázanost novinářské etiky?“ Ovšem, když někdo do novinářství jen fušuje, nemusí si podobné otázky klást a může klidně lobovat za ODS. Jeho „svědomí, jemuž je odpovědný“ zůstává čisté. Že?

 

http://bohumildolezal.lidovky.cz/