Vojtěch Filip

Vojtěch Filip Zdroj: Petr Novák, Wikipedia

Dobré zprávy do ulice Politických vězňů: Komunisti jsou nevinní!

Veselý asi bude konec roku v ulici Politických vězňů, kde sedí věrchuška naší komunistické strany. Díky posledním zprávám ohledně stavu české spravedlnosti může soudruh Vojtěch Filip a jeho družina bouchnout na Silvestra nejedno Sovětskoje igristoje. Proč?

 

Nejprve udělil prezident, a to z humanitárních důvodů, milost rudé prokurátorce Polednové-Brožové. A ona hned poté, co vyšla z vrat fešáckého kriminálu, prokázala, že v něm měla zůstat, i kdyby jí táhlo na stodesátý rok. Jedna z jejích třeskutých myšlenek zní takto: Milada Horáková se neměla přiznávat. Aha, tak to by ji asi neodsoudili, Urválek by se jí omluvil, potřásl rukou a propustili by jí na svobodu, že… Proboha, to té paní nedochází, že i díky jejímu přispění pověsili ženu, která se provinila jen tím, že nesouhlasila s rudým terorem?

 

 

A další dobrá zpráva do ulice Politických vězňů: Nejvyšší soud zrušil rozsudek nad bývalým agentem komunistické Státní bezpečnosti Pavlem Minaříkem, který si odpykával šestiletý trest za pojišťovací podvod, kterého se měl v součinnosti s bývalými příslušníky KGB dopustit kdesi na Ukrajině. Pavel Minařík, který chtěl téměř před čtyřiceti lety vyhodit do vzduchu mnichovské sídlo Svobodné Evropy, je ještě relativně mlád, a tak jej, pokud z něj česká justice smyje definitivně vinu, možná čeká zářná politická budoucnost. Co třeba europoslancování? Podobných radikálních levičáků jako on sedí v europoslaneckých lavicích dost, tam by zapadl. A Josef Laufer by mu mohl dělat asistenta.

 

 

Co bude opravdu následovat, nelze odhadovat. Ale pustíme-li si fantazii na špacír, napadnou nás (h)různé věci: Rehabilitace jediného komunistického vězně svědomí Miroslava Štěpána (statisícové odškodné včetně úroků), odstranění pamětní desky k 17. 11. 1989 na Národní třídě, omluva za odsouzení komunistického režimu, pozvání komunistů k novoročnímu obědu na Hrad… Brrr.

 

Hezký Nový rok.