Vyhlašování voleb 2006: poprvé před vrcholem

Vyhlašování voleb 2006: poprvé před vrcholem Zdroj: Jan Šibík

Jiří Paroubek čte Reflex.cz. A píše o tom na svém webu

Život je i v listopadu radost. Nejdřív jsem byl potěšen, že se presumptivní premiér, poslanec a nesmrtelný vůdce Jiří Paroubek přiznal, jak to má s komunisty. Druhá radost přišla hned poté. Jiří Paroubek patří mezi čtenáře webových stránek Reflexu.

Pravda, jak se říká ve filmu Někdo to rád horké, nikdo není dokonalý. Paroubkův příspěvek na jeho webu Vaše věc se jmenuje Špinavost je lhát a tím lhářem jsem já. Taktéž mi autor přisoudil háček do "d" uprostřed mého příjmení, ale to mi nevadí. Jednak i tato varianta mého příjmení v češtině existuje, jednak jsem na to zvyklý ze základní školy. Tam se to tak dělalo. Každý se stylem zařazuje do nějakého proudu a hlásí k nějakému stylu, i přední socialisté.

 

 

Ale jděme k tomu, co pan Paroubek napsal. Cituji: „Jakýsi sociolog Janďourek, prý odborník, jehož jméno jsem nikdy neslyšel, se rozčiluje v Reflexu, že prý chci spolupracovat s komunisty. Jak je to jednoduché, když se vytrhnou dvě věty z kontextu a dezinterpretují se.“ A pak cituje ještě jednou ze svého textíku: „Dovolím si formulovat jednoduché politologické pravidlo. ČSSD si bude moci vybrat jakéhokoliv koaličního partnera do své vlády, jen pokud součet mandátů ČSSD a KSČM přesáhne polovinu členů sněmovny. Pokud bude tento součet nižší, bude ČSSD prostě v opozici a pravicové strany vytvoří koalice“. A ještě Paroubek: „Dále pokračuji v textu, že i např. ve Švédsku, kde švédská pravice nemá parlamentní většinu, nepřizvala švédskou sociální demokracii k vládní spolupráci. Stejně tak u nás ve volbách po volbách v roce 2006 a 2010.“

 

Aby se neřeklo, že necitujeme všechno a vytrháváme z kontextu, ten celý původní text je zde.

 

 

A k tomu expředseda ČSSD dodává, že kdyby levice ve sněmovně měla většinu, mohla by si ČSSD vybrat jakéhokoliv koaličního partnera. Paroubek dodává „s výjimkou komunistů“. Protože u těch spolupráci na vládní úrovni zakazuje Bohumínské usnesení.

 

Ať dělám, co dělám, nějak to neumím pobrat, tak jako předseda nepobral kdysi americký radar. Opravte mě, jestli se mýlím, ale v podstatě se tu přece říká, že když nebude mít soc. dem. a komunisté většinu, nemůže si ČSSD vybírat koaličního partnera. Jak se mu do těch úvah komunisté dostali? K čemu by je měl? Pravicová novinářská paranoidní hyena ve službě cizího kapitálu (tedy já) si myslí, že k tomu, aby mohl Paroubek kdykoli dát jakémukoli partnerovi najevo, že ho nepotřebuje. Protože má přece komunisty, s kterými si prohlasuje, co bude chtít. Tedy jinak řečeno, takzvaní koaliční partneři by byli jen vazalové držení na krátkém vodítku. Kdyby moc ňafali, Paroubek ukáže směrem ke komunistickým poslaneckým lavicím a oni svěsí ocas a přihopkají ke korýtku. S komunisty v zádech by se konec konců dalo přece vládnout i menšinově. Bohumínské usnesení by se tím nijak neporušilo, protože by to nebyla spolupráce na „vládní úrovni“. Jen by se za pomocí KSČM vládlo, ale jinak všechno OK. Zbytek toho, co psala pravicová hyena (já), byl jen o tom, že komunisté jsou stejní, jako byli, což jsem dokládal nedávným článkem soudruha Valenty. Podle něj je vražedné řádění jeho režimu „sebezáchovná reakce lidově demokratického systému“ vůči „asociálním skupinám“. Jen jsem se zmínil, že k „asociálům“ patřili lidé, co byli za války v koncentráku jako Milada Horáková (komunisty popravená), nebo bojovali proti nacistům na dvou frontách jako pilot František Fajtl (komunisty vězněn). Z vedení KSČM se proti tomuto hnusu publikovanému ve vlastním mediu nikdo zatím neozval. Mlčení je souhlas, takže není co řešit.

 

 

Jiří Paroubek by chtěl vládnout tak, že by měl vždycky za sebou podporu strany, jejíž členové jsou schopni omlouvat teror a vraždy proti vlastním občanům. Je škoda, že – jak jsem viděl na počitadle na Paroubkově webu – měl jeho článek k okamžiku, kdy jsem na něj kliknul, čtenost jen 180, s Janďourkem co se pro jistotu připojil ještě jednou, dokonce 181. To je ale pořád nějak málo. Nezištně doporučuji, klikejte a čtěte stránky předního socialisty, ať víte, co je všechno možné.

 

Je to prima podzim. Globální oteplení se vydařilo a pořád je co číst.