Bursík

Bursík Zdroj: Blanka Turková / Profimedia.cz

Politici, nekonejte dobro. Přivedete nás na mizinu!

Nová studie tvrdí, že plán Evropské unie, aby biopaliva tvořila do roku 2020 deset procent všech paliv, bude mít stejně škodlivý dopad, jako kdyby na silnici přibylo 26 milionů aut. Kde jenom soudruzi z EU udělali chybu?

Studie Evropského institutu pro politiku životního prostředí uvádí, že kvůli unijním cílům bude muset být na zemědělskou plochu změněno území velké skoro jako celé Česko. Samozřejmě na úkor lesů.

 

Autoři studie navíc tvrdí, že se produkce skleníkových plynů zvýší až o 56 milionů tun ročně a biopaliva budou mít na životní prostředí o 86 až 167 procent horší dopad než fosilní paliva.

 

U nás na zemědělské půdě rostou v posledních měsících nechutně velkým tempem solární panely, a to v neskutečném množství. To zákonitě zdraží jak zemědělskou půdu a její plodiny, tak elektřinu. Vláda proti tomu bojuje svérázným způsobem – speciální daní na ty, kterým stát garantuje výnosy, a zrušením předchozího plánu emisních povolenek zadarmo.

 

 

Řada z vás za posledních 20 let jistě zažila změny vytápění ve svém domě. Místo kotle na uhlí přišel kotel na elektřinu. Nebo přímo přímotop. Pak plyn. Řada lidí se také vrátila zpět k uhlí. Změny probíhaly tak, jak se měnila politická podpora jednotlivým zdrojům. Změny politických vidění nás ale stojí dost peněz. Každý spasitelský a věštecký záchvat politika je pro nás nebezpečím, které obvykle dá jedné skupině vydělat a všichni ostatní to zaplatí.

 

Prosím tedy politiky všech zemí, aby přestali konat dobro a už nikdy nic nepodporovali. Nebo nás zruinují.