Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Pozor, jen pro otrlé: Bolševik Šlouf na volebních billboardech

Miloš Zeman umí skutečně vždy překvapit. Ale že připustil, aby se v těchto dnech jeho bývalý poradce, přítel, spolustraník a komunistický aparátčík Miroslav Šlouf usmíval na nás z předvolebních billboardů, je naprostá ztráta soudnosti.

 

Sám expremiér Zeman, který po květnových volbách rezignoval na funkci předsedy Strany práv občanů – Zemanovci (ta získala slušných 226 527 hlasů, což bylo 4,33 procenta) přece ví, že Šlouf je synonymem pro ty temnější stránky naší novodobé historie. Vždyť bolševik Šlouf se v politice začal angažovat už v 70. letech minulého století, tedy v dobách tuhé normalizace. V roce 1974 se stal předsedou obvodního výboru Socialistického svazu mládeže Prahy 3, pak byl předsedou národního výboru Prahy 7 a v letech 1981 až 1992 poslancem v České národní radě. Z komunistické strany nevystoupil po listopadové revoluci, ale až v roce 1991, aby později vlezl do sociální demokracie.

 

Jistě, Miroslav Šlouf byl vždy věrný Miloši Zemanovi, dobře mu sloužil, pomáhal, ale podobných politických vykopávek dnes vidíme na billboardech skutečně minimum. Vyrovnává se mu snad jen komunistka Marta Semelová velebící Klementa Gottwalda, která kandiduje za svoji stranu v říjnových komunálních volbách v jednom pražském obvodu.

 

Šlouf navíc na nás hledí z billboardů po důkladné úpravě provedené Photoshopem. Vedle něj mladší lidé a vše doplňují dvě hezké blondýnky. Skvělé! Přesně tak vypadá bolševik nové doby. Věřím však, že voliči mají dost zdravého rozumu, aby ho poslali zase tam, kam patří už dlouho.