Šéf Věcí veřejných Radek John měl důvody k úsměvu

Šéf Věcí veřejných Radek John měl důvody k úsměvu Zdroj: Blesk - Dana Kolářová

Nový mediální otloukánek

Když rezignoval Jiří Paroubek, novinářům se okamžitě začalo stýskat. Koho budou nyní cílevědomě šikanovat? Naštěstí už první povolební debata ukázala, že na funkci mediálního otloukánka úspěšně kandiduje Radek John.

Pouštěl jsem si druhý díl Otázek Václava Moravce ze záznamu přes internet a fakt srdečně jsem se smál nad kousky, které Radek John předváděl. To, jak si spletl počet státních úředníků o čtvrt milionu, bylo ještě dojemné. Pak zdůrazňoval, že on, který zdůrazňoval ve volební kampani, že má na všechny politické nešvary řešení, je především učeň, a nakonec podotkl, že on je tu předseda, pochopil jsem, že nový mediální terč právě přichází na scénu. A navíc – držením těla, a především bílými plochami na vousech – neodbytně připomíná křečka syrského (Mesocricetus auratus) v typickém postoji.

I sedl jsem – přiznávám, že pod vlivem marihuany – k počítači a ten nedělní večer založil na Facebooku skupinu Je Radek John křeček? a pak se nestačil divit, kolik lidí se tam, a jakou rychlostí, přidává. Když jsem v pondělí kolem poledne viděl, že skupina má přes osm set členů, stále přibývají komentáře na téma Johnova křečkovství i dalších jeho vlastností a v galerii přibývají fotky křečků i Johna, pochopil jsem, že Radek funkci veřejného mediálního terče právě úspěšně převzal.

A tak jsem, abych zachoval princip vyváženosti, zavolal panu Jiřímu Vejmelkovi z Věcí veřejných a zeptal se, jak se strana k obvinění staví. Abych něco nepřekroutil, poslechněte si audio sami:

Video placeholde
Je Radek John křeček? • Reflex.cz