Jaroslav Tvrdík

Jaroslav Tvrdík Zdroj: ČTK

Tvrdíkovy koblížky

Čeká nás horký týden. Jak totiž řekl génius předvolební špíny ČSSD Jaroslav Tvrdík, finišuje strana s horkou kampaní. Její kandidáti budou celý týden mezi námi, dokonce prý s koblihami!

 

Mezi námi? Sakra! Naposled mezi námi takhle bývali agenti StB, a nedopadlo to moc dobře. Navíc se bojím i jiné věci: vzhledem k násilí, jímž nás ČSSD poslední dva roky obdarovává, bych rád apeloval na ministra vnitra Martina Pecinu, jenž vzhledem ke svému slibu jistě nekandiduje, aby na kampaň osobně dohlédl.

Samozřejmě nemyslím nějakou politickou diskriminaci. Prostě jen pro jistotu, aby někdo zase nedostal přes hubu jen proto, že stojí na mítinku ČSSD a při předsedově projevu se tváří, jako by měl ve střevech tropickou bouři. Ostatně ušetříme tím Petru Dimunovi práci s následným PR komuniké, v němž z napadení obviní Topolánka převlečeného za Fantomase.

 

A koblihy? Proč ne, jestli v nich místo kapky marmelády bude třináctý důchod, případně nějaká menší sociální dávka. Jen by se kandidáti ČSSD měli vyhnout školám. Zaprvé je studenti, z nichž někteří už smějí volit, nemají moc rádi – viz jejich volby. A zadruhé si představte třeba takového Jiřího Paroubka, jak před školou čeká s koblihami v kapse na studentky….

Znovu bychom museli volat Pecinu.