Petra Paroubková

Petra Paroubková Zdroj: Štěpán Mareš

Otázky paní Petry

ČSSD ostřeluje Českou televizi za zrušení předvolebních Otázek  Václava Moravce s manželkami politických lídrů, kam by nakonec přišla manželka jediná – Petra Paroubková. Ta kvůli tomu dokonce na svém blogu spáchala už druhou mentální sebevraždu.

 

Začněme ČT, jejíž zpravodajství má ČSSD mimochodem vcelku pod kontrolou. Ostřelování si zaslouží už jen za nápad s manželkami; jako by nestačilo, že nás v TV denně trápí jejich manželé – v případě pozdního Jiřího Paroubka zhruba stejně povznášející zážitek jako noční záběry z ložnice VyVolených. Kdo se má ještě dívat a poslouchat jejich manželky? Ještěže vše skrečovala sama Radka Nečasová, když už nemají dost vkusu v ČT.

 

Nyní k ČSSD, jež chce od ČT nějaké oficiální vysvětlení. Jako by se ještě před volbami, po nichž velký don ČSSD pošle všechny nepohodlné do Kočkova zámku hrůzy na Matějské pouti, psal rok 1982 a generální tajemník ÚV KSČ zval na kobereček ředitele státní televize za to, že ve večerních zprávách vypadal při stříhání pásky kravína zlitý pod obraz!

Co přijde v červenci, když už nyní v květnu zažíváme mediální blokádu? Každodenní brífinky v Lidovém domě, na nichž šéfredaktorům utahuje Petr Dimun španělské boty a Jaroslav Tvrdík nasazuje palečnice, zatímco jim velký kápo dává podepsat, že o něm budou psát jen hezky a všechny články bude navíc číst předem?

 

Ostatně přečtěte si následující: „...Ivanu Stalinovičovi (Ivan Langer) volají další špatnou zprávu. Myslel si, že má televizi pevně v rukách... A najednou si ten mladičký populární redaktor Václav Moravovič (Václav Moravec) dovolí pozvat manželku vůdce oranžových do televizní debaty.... Tomu musí Ivan Stalinovič zabránit...“

Stalinovič, Moravovič, vůdce oranžových. Kdybych neznal blogové literární dílo Petry Paroubkové, romantické malířky duše bukolických mužů v rozkvětu, hádal bych autora na třeťáka nějaké speciální základní školy, kde děti pomalu učí hrát si se slovy....

 

Nicméně jsme v Lidovém domě, pohádkovém ráji kouzelníků, kteří si kromě vykrádání státního rozpočtu poradí i s genderovými otázkami. Navíc znám profesionální lyriku Petra Dimuna, zlého čaroděje partajního PR: dejte mu tři hezká slova, a vždycky skončí s rýmovanou žumpou na ODS. Vsadím se proto, že je autorem i tohoto výjimečného blogu Petry Paroubkové na serveru Aktualne.cz.

 

Ostatně vezměte slovo „vůdce“. Takhle se přece o politicky dominantních mužích mluví pouze v S/M salonech, občas v Německu a poslední dobou snad i v Lidovém domě, ale určitě ne v harmonickém manželství bývalého a možná i budoucího premiéra. Navíc když paní Petra vydělává o tolik víc, než dáváme jejímu muži.