Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Vpřed s dinosaury

SPO, podle zkratky spolek bez imaginace pro zkratky, láká voliče na ještě méně imaginativní billboardy s fotkou Miloše Zemana a údajnou změnu politiky. Zatím nejlepší vtip letošních voleb.

Změna politiky? Sakra! Kolikrát ještě nám politici chtějí slibovat změnu? To si nemůžou konečně otevřít český slovník na jiné straně? Ostatně „Z“ je v případě téhle legrační party, jíž drží pohromadě chlapská láska k Zemanovi, vůbec trochu nešťastné: Zbytek, Zeman, Zeman…

Prvně jmenovaný je mecenáš SPO, nyní podnikatel, před Listopadem velitel tankové divize ve Slaném; hlavní Zeman se jmenuje Miloš a býval předsedou ČSSD i vlády; menší Zeman, dnes mluvčí SPO, je Eduard a býval Zemanovým ministrem, jestli se v tom ještě orientujete…

Spolu s Janem Fenclem či Miroslavem Grégrem, dalšími členy SPO, bývali nadmíru upřímnou vládní bandou: politický klientelismus a komunistické manýry radši ani neskrývali, byli jich plní. Čekat od nich nyní změnu je jako čekat slevový poukaz do nevěstince od amerických jehovistů s vymydlenýma očima, co nám občas ráno zvoní u dveří.

Ještě lepší je ale angažmá Františka Čuby, někdejšího šéfa slušovického JZD, jenž má SPO pomáhat s programem. Komunisté na něm kdysi demonstrovali, že když jednomu člověku dovolíte polokapitalismus, může i v komunismu vzniknout -polokapitalismus. Možná nám dnes dovolí pěstovat svobodně třešně na vlastní zahradě.

Svým způsobem je SPO ještě horší než VV, jinak též véčkaři. Ti si na nic nehrají, za politickou i ekonomickou mocí tvrdě táhnou bez patetické lásky ke svému vůdci. Tomu říkám změna politiky!