Počasí

Počasí Zdroj: Profimedia

Konec léta? Čeká nás velmi chladný týden

Zvlněná studená fronta bude na začátku tohoto týdne postupovat z Německa nad naše území a jen zvolna bude přecházet přes střední Evropu dále k východu. Ve druhé polovině týdne bude přes střední Evropu k východu postupovat brázda nízkého tlaku vzduchu a za ní se od západu rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu.

Předpověď na pondělí:

V noci v Čechách oblačno až polojasno, od západu postupně až zataženo a místy, zejména na západě a severozápadě přeháňky nebo bouřky, ojediněle intenzivní. Na Moravě a ve Slezsku polojasno, jen zpočátku při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky a bouřky. Přes den v Čechách zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, zpočátku ojediněle bouřky. Postupně na západě a severozápadě jen ojediněle přeháňky a místy až polojasno. Na Moravě a ve Slezsku oblačno až polojasno, od západu postupně zataženo, místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle intenzivní. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, na Moravě a ve Slezsku 24 až 28 °C, v 1000 m na horách kolem 17 °C. V noci mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude v Čechách měnit na jihozápadní až západní a v bouřkách přechodně zesílí. Přes den mírný západní až jihozápadní, na Moravě a ve Slezsku přechodně severozápadní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na úterý:

Zataženo až oblačno s občasným deštěm nebo přeháňkami. V severozápadní polovině Čech přechodně až polojasno a přeháňky místy. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, na východě Moravy až 17 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, při trvalejších srážkách kolem 18 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na středu:

Oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, v jihovýchodní polovině území srážky četnější. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C, na východě Moravy až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, při trvalejších srážkách kolem 18 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek:

Zpočátku velká oblačnost, zejména v jihovýchodní polovině území občas s deštěm. Postupně oblačno až polojasno a místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek:

Oblačno, jen přechodně polojasno, místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:

Zpočátku oblačno, místy přeháňky, postupně až polojasno a přeháňky ojediněle. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 12 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 23 °C.