Bill Warner, Ph.D. Narodil se v roce 1941. Doktorát z matematiky a fyziky získal v roce 1968 na Státní univerzitě v Severní Karolíně. Působil jako univerzitní profesor i obchodník. Rada pro americko-islámské vztahy (CAIR) usilovala o zákaz pro Warnera přednášet v prostorách střední školy v Knoxvillu ve státě Tennessee. Důvodem měla být jeho ­islamofobní rétorika. Na základě toho proběhl soudní spor, který ­Warner před několika dny vyhrál. Stojí v čele vzdělávacího Centra pro studium politického islámu.

Bill Warner, Ph.D. Narodil se v roce 1941. Doktorát z matematiky a fyziky získal v roce 1968 na Státní univerzitě v Severní Karolíně. Působil jako univerzitní profesor i obchodník. Rada pro americko-islámské vztahy (CAIR) usilovala o zákaz pro Warnera přednášet v prostorách střední školy v Knoxvillu ve státě Tennessee. Důvodem měla být jeho ­islamofobní rétorika. Na základě toho proběhl soudní spor, který ­Warner před několika dny vyhrál. Stojí v čele vzdělávacího Centra pro studium politického islámu. Zdroj: Archív Billa Warnera

Muslimové vědí o islámu málo

Do studia muslimského náboženství vnáší statistiku a podle vlastních slov pracuje pouze s fakty, bez emocí. Výsledkem je jednoznačné stanovisko: politický islám je reálná hrozba pro nemuslimské kultury a je potřeba ho racionálně studovat a poznat, říká Američan Bill Warner, který na začátku října přednášel před naplněným sálem v centru Brna a založil v Česku Centrum pro studium politického islámu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!