Virtuosové penangské kuchyně ve svém království: u hrnců a ploten v pouličních stáncích na ulicích Georgetownu

Virtuosové penangské kuchyně ve svém království: u hrnců a ploten v pouličních stáncích na ulicích Georgetownu Zdroj: World & Picture

Knedlíčky dim sum s náplní krevetovou, kuřecí, vepřovou, zeleninovou, rybí nebo úplně jinou. A k nim omáčka hoisin, sójová, ostrá chilli nebo sladkokyselá….
Penangská kuchyně zpracovává všechny části masa. Neexistuje nic, co by se vyhazovalo. Nasolené a do křupava osmažené vepřové kůžičky jsou oblíbeným předkrmem. Za pochoutku se považuje i vepřové koleno. Koření se jen jemně,  důležitější je způsob přípravy. Obvykle jde o kombinaci vaření v páře a následné uzení nebo pečení.
Penangská kuchyně zpracovává všechny části masa. Neexistuje nic, co by se vyhazovalo. Nasolené a do křupava osmažené vepřové kůžičky jsou oblíbeným předkrmem. Za pochoutku se považuje i vepřové koleno. Koření se jen jemně,  důležitější je způsob přípravy. Obvykle jde o kombinaci vaření v páře a následné uzení nebo pečení.
Penangská kuchyně zpracovává všechny části masa. Neexistuje nic, co by se vyhazovalo. Nasolené a do křupava osmažené vepřové kůžičky jsou oblíbeným předkrmem. Za pochoutku se považuje i vepřové koleno. Koření se jen jemně,  důležitější je způsob přípravy. Obvykle jde o kombinaci vaření v páře a následné uzení nebo pečení.
Knedlíčky dim sum s náplní krevetovou, kuřecí, vepřovou, zeleninovou, rybí nebo úplně jinou. A k nim omáčka hoisin, sójová, ostrá chilli nebo sladkokyselá….
10
Fotogalerie

Ostrov, kde je věčně navařeno

Do dvacátého devátého patra kondominia, kde bydlíme, dolehne z georgetownské ulice pouze infantilní hluk petard neodmyslitelně patřící k čínskému novému roku, modlitby z minaretů mixované s burácením motorek a jídlo – všechny ty vůně, které za námi dnem i nocí stoupají z tisíců hrnců a pánví.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!