Ozzák (Comeback). V dobách mírů pracuje v obchodě s cédéčky, ale nechtějte po něm nové album Heleny Vondráčkové. To pak ze sebe serve kostým člověka, což fakt není hezký pohled. Svou výjimečnost opírá o křeslo, v němž lze navázat spojení se satanem. V žilách mu nekoluje krev, ale desítka. Jakmile má dostatek lahváčů, probudí se v něm světlá síla dobra. Pak je platným členem týmu.

Ozzák (Comeback). V dobách mírů pracuje v obchodě s cédéčky, ale nechtějte po něm nové album Heleny Vondráčkové. To pak ze sebe serve kostým člověka, což fakt není hezký pohled. Svou výjimečnost opírá o křeslo, v němž lze navázat spojení se satanem. V žilách mu nekoluje krev, ale desítka. Jakmile má dostatek lahváčů, probudí se v něm světlá síla dobra. Pak je platným členem týmu. Zdroj: Jan Ignác Říha

Primář Sova (Nemocnice na kraji města). Muž přezdívaný Chirurg. Nesnáší alkohol v krvi svého syna. Jakmile zjistí, že Karel zase pije, dokáže vzteky oddělit končetinu od těla během několika sekund. Z toho, co umí, běhá mráz po zádech. Aniž hne brvou, je schopen vám bez varování vpálit do těla umělý kloub, čímž vás na několik měsíců znehybní. Je otázkou, jak obstojí bez doktora Štrosmajera ze svého domovského seriálu, který jediný ho dokázal rozesmát.
Honza Zeman (Třicet případů majora Zemana). Jeden z nejzkušenějších českých detektivů vyřešil za svou kariéru celých třicet (!) případů. Jeho specialitou jsou mrtvoly ve studni. Disponuje zvláštní schopností: když chce, tak (jako třeba v letech 1945–1975) prakticky nestárne. Jeho nejistou pozici v týmu vytvořil fakt, že Zeman prakticky celý život bojoval na straně zla. Producentům slíbil, že se polepší.
Emilia Fernández (Návštěvníci). Atraktivní žena, která se ráda sprchuje, a pak je vidět všechno. Dokáže hovořit s delfíny a se svou speciálně upravenou Ladou Nivou bez větších potíží cestuje časem. S největší pravděpodobností se stane nepostradatelnou součástí týmu, protože jestli je někdo napojený na Centrální mozek lidstva, je to ona.
Čestmír Trnka (Létající Čestmír). Nenápadný obtloustlý chlapec s dobrodružnou minulostí. Část života strávil na planetě květin, odkud si přinesl semínka, jež mu umožňují létat a vypadat jako dospělý člověk. Jeho trumfem je, že na sebe umí brát podobu českého prezidenta, který rovněž vypadá dospěle, ale má mozek frocka.
Anna Urbanová (Vlak dětství a naděje). Obří žena s citlivým srdcem dodává odvahu svému okolí, ale je i dost mstivá. Jde o jakousi obdobu Thora, jenž se umí ohánět se zdravím neslučitelnou palicí. Pro ilustraci Anniny síly prozraďme, že když naklepává řízky, musí používat prkýnko z leštěného drahokamu. Prkýnka z jiného materiálu by byla rázem na padrť. Stejně jako lebzna nepřítele.
21
Fotogalerie

Parta pana Tau kontra Rudá mašina

Americký film Avengers bourá světová kina. Je nejen zábavný, jeho vyprávěcí princip je absolutní komerční pecka. Dostaňte pod nějakou záminkou nejoblíbenější hrdiny na jedno plátno a utopíte se v prašulích ze vstupného. Skupina českých chytrých filmových hlav to pochopila a zařídila se podle toho. A tak vzniká nejvelkorysejší projekt od třistamiliónové Bathory, snímek Parta pana Tau kontra Rudá mašina: Poslední úder s rozpočtem jedna miliarda sto tisíc korun.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!