VZPOMÍNKA NA MAGORA Jsou to už skoro čtyři roky, co vyšlo pozoruhodné album originálně zhudebněné poezie I. M. Jirouse, nazvané podle jedné z básní I vši. Nyní skladby z něj zazní i na unikátním koncertě, který proběhne v pražské Balbínově poetické hospůdce 14. února. Na pódiu se potkají a zahrají je členové kapel Cymbelín, Jablkoň, DG307 a Los Perdidos.

VZPOMÍNKA NA MAGORA Jsou to už skoro čtyři roky, co vyšlo pozoruhodné album originálně zhudebněné poezie I. M. Jirouse, nazvané podle jedné z básní I vši. Nyní skladby z něj zazní i na unikátním koncertě, který proběhne v pražské Balbínově poetické hospůdce 14. února. Na pódiu se potkají a zahrají je členové kapel Cymbelín, Jablkoň, DG307 a Los Perdidos. Zdroj: Archív

Nová americká politika je terčem značné nevole hudební scény nejen v USA. Některé počiny vyjadřující nesouhlas s protiimigračními postoji nového prezidenta jsou půvabné. Kieran Hebden z Four Tet udělal mnohasetpoložkový playlist skladeb lidí, kteří by se do USA nedostali (Syřané, Iráčané a Súdánci mají rozhodně co nabídnout) – najdete ho na Spotify.
Výrok týdne „Vy nejste zákazníkem internetových firem. Jste jejich produktem.“ Jako autor (Tesař) jsem si říkal, jestli můj rozhovor s psycholožkou Martou Boučkovou o moderních komunikačních technologiích nevyzněl v předminulém čísle Reflexu příliš staromilsky. Podtitul knihy Komu patří budoucnost? naznačuje, že americký spisovatel, muzikant a odborník na informační technologie Jaron Lanier šel ještě mnohem dál. S brutální přímostí tvrdí, že poté, co internet devastačně zapůsobil v oblasti autorských práv a devalvoval tvůrčí práci, zasáhne nyní i do našeho soukromí. Lanierův příběh je o to silnější, že se na vytváření procesů, jež kritizuje, sám podílel.
Vtip týdne  (podle Marka Douši) Donald Trump jede. Nevím sice, kam a jak ta jízda skončí, ale co se týká kreslířů, mají docela jasno. Za posledních čtrnáct dní to od nich schytává „každej všivej den“. Asi jsou ti moji kolegové nějaká levičácká pakáž – nakonec už Vladimír Iljič Uljanov-Lenin říkal, že smích je levicový, tak se s tím musím smířit. Z celého kopce obrázků jsem vybral jeden poněkud amatérský, ale je to tak; cítím se taky trochu jako takový méďa na útěku. A Donald je hodně velké strašidlo. Kresba: TheDailyBehbeh
Krátce po tom, co uplynulo první výročí smrti Davida Bowieho, oznámila britská pošta Royal Mail, že vydá sérii poštovních známek s obaly zpěvákových alb a připomínkami jeho slavných koncertních vystoupení, jako bylo to se Ziggym Stardustem v roce  1972. V prodeji se známky objeví v půli března.
12
Fotogalerie

Mixér

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!