Žijeme v zemi, kde se pití alkoholu a kouření braly jako norma. Přesto se nekonečné diskuse o zákazu kouření v restauracích dostaly do finále, takže od května si v hospodě už nikdo nezapálí.

Žijeme v zemi, kde se pití alkoholu a kouření braly jako norma. Přesto se nekonečné diskuse o zákazu kouření v restauracích dostaly do finále, takže od května si v hospodě už nikdo nezapálí. Zdroj: Marek Douša

Ještě kouření a svoboda

Pane doktore,

většina z nás se nedokáže oprostit od profesní deformace. V oblasti boje proti kouření jdou někteří lékaři za hranice demokratického smýšlení. Co je politikům do mého zdraví? Restaurace je soukromá firma zřízená za účelem zisku, nikoli jako dobročinná společnost. Nikdo nikoho nenutí do restaurací chodit. Ostatně nekuřáckých restaurací je dostatek. Aby stát z pozice své nadřazenosti něco hostinským nařizoval, to do civilizovaného světa nepatří. Stát jim na zřízení a provoz restaurací nepřispěje ani pětník, a proto považuji za bolševickou drzost mluvit jim do toho, jak mají se svým majetkem nakládat. To hostinští platí daně a živí z nich politiky. Až bude stát mít v restauraci majetkový podíl, tak prosím. Když nařizovat, tak s podmínkou, že když hospoda zkrachuje, tak stát nahradí všechny škody. To by bylo fér, protože platí, že KDO POROUČÍ, TEN TAKÉ PLATÍ! Tato vláda je z hlediska salámového ukrajování svobody nejvýkonnější od roku 1989, a proto pro demokracii nejnebezpečnější. ŽÁDNÝ BOHULIBÝ CÍL NEMŮŽE BÝT DŮVODEM K POUŽÍVÁNÍ LIBOVOLNÝCH A SVÉVOLNÝCH PROSTŘEDKŮ!!!

(Výňatek z mailu VH, který reagoval

na RX 2/17 a sám je ale už 12 let nekuřákem.)

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!