Muslimové se často zabíjejí i mezi sebou, extremisté jsou ale stále silnější. Snímek z pohřbu jednoho radikála v Iráku, kterého zabili jiní teroristé.

Muslimové se často zabíjejí i mezi sebou, extremisté jsou ale stále silnější. Snímek z pohřbu jednoho radikála v Iráku, kterého zabili jiní teroristé. Zdroj: Reuters

Čekání na nepřítele,  snímek je z válečného Iráku
Fotografie, která připomíná kvůli zraněným americkým vojákům vietnamskou válku ze 60. let. Je ale z roku 2011 z Afghánistánu,  další pekelné zóny, kde islám dominuje.
Ibráhím, samozvaný chalífa nedávno vyhlášeného Islámského státu.  Ve skutečnosti je to irácký terorista Abú Bakr al-Bagdádí  (zde na fotce z jeho prvního videa z iráckého Mosulu).
Radikální muslimové si představují svůj chalífát Islámský stát jako puzzle: Vytvoří ho jednotlivé oblasti světa v Evropě, Asii a Africe, ale jednota bude zaručena stejným řádem, který se bude řídit podle islámského práva šarí‘a a náboženství prostoupí vším, co bude na tomto území existovat. Boží zákony budou nadřazeny všem a všemu.
4
Fotogalerie

Frankensteini džihádu

Svět se v posledních desetiletích sceloval byznysem i moderními technologiemi. Mělo to nastolit globální prosperitu a bezpečnost. Dnes je v mnoha regionech světa tato idylka rozprášena. Zatímco se kdekdo věnoval šíření „dobra“, radikální islamismus zesílil v půlce Afriky, na celém Blízkém a Středním východě, ve Střední Asii i na Kavkaze, ale také v Evropě. Myslíte si, že tento vývoj neovlivní Česko? Omyl.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!