Petr Koukal se stal jediným úspěšným penaltovým střelcem

Petr Koukal se stal jediným úspěšným penaltovým střelcem Zdroj: Barbora Reichová (Sport)

Sen o hokejovém zlatu žije. Češi porazili USA zase po nájezdech

Historie se opakuje! Dvacet let po olympiádě v Naganu se čeští hokejisté radují ze vyřazení USA ve čtvrtfinále, které zdolali 3:2 po samostatných nájezdech. Svěřenci Josefa Jandače v utkání nejprve otočili stav, ale Američané vyrovnali a v průběhu třetí třetiny i prodloužení byli aktivnějším celkem. Český výběr se ale mohl spolehnout na Pavla Francouze, který vychytal všech pět nájezdů soupeřů a poslal svůj tým do bojů o medaile.

V pátečním semifinále se (od 8:40 či 13:10) Češi utkají s vítězem utkání mezi výběrem Ruska a Norskem, jehož průběh můžete sledovat ONLINE na iSport.cz!

Češi mají šanci bojovat o medaili pod pěti kruhy poprvé od bronzu v roce 2006 v Turíně. V semifinále velkého turnaje jsou prvně od domácího mistrovství světa v Praze v roce 2015 a jediná výhra je dělí od premiérové medaile od MS ve Švédsku a Finsku před šesti lety.

 Šance od začátku

Jandačův výběr nastoupil v obraně s Ondřejem Vitáskem místo Michala Jordána, který předčasně odešel z úterního tréninku se svalovými problémy. Jen na lavičce zůstal třináctý útočník Tomáš Zohorna.

Hned v první minutě se ocitl v dobré pozici kapitán Erat, ale minul. Ve třetí minutě zahrozil za Američany poprvé Sanguinetti, jehož pokus Francouz kryl. Při Greenwayově vyloučení měl gólman Zapolski práci s pokusy Mozíka, Horáka i Růžičky. 

Článek si dočtěte na iSport.cz >>>

A kdo hraje z Čechů o další medaile? >>>

Tabulka s kompletním programem ZOH 2018 >>>

Hokejový program na ZOH 2018 >>>