Biatlonistka Gabriela Koukalová prý olympiádu kvůli zdraví definitivně vzdala

Biatlonistka Gabriela Koukalová prý olympiádu kvůli zdraví definitivně vzdala Zdroj: Profimedia

Jak řekla, tak udělala. Gabriela Koukalová předala korunu z ankety Sportovec roku svojí mamince Gabriele Soukalové.
Královna českých sportovců za rok 2017 Gabriela Koukalová
Gabriela Koukalová vyrazila na nákupy
Gabriela Koukalová byla v Östersundu se svým týmem
Královna českého biatlonu Gabriela Koukalová stále netrénuje naplno
11
Fotogalerie

Gabriela Koukalová na olympiádu nepojede. Rozhodnutí prý už padlo

Ani necelý měsíc před začátkem olympijských her v Koreji největší česká hvězda biatlonu minulých sezon Gabriela Koukalová nezávodí. Podle informací, které má deník Blesk navíc stále normálně netrénuje. Podle deníku musela účast na olympiádě definitivně vzdát, oficiální vyjádření přijde 15. ledna.

Měly to být její olympijské hry. Po vítězství ve Světovém poháru i na loňském mistrovství světa měla přidat poslední chybějící triumf – olympijské zlato. Jenže ani po sedmi měsících usilovné léčby se stav lýtek, která znenadání začala Gábinu v létě při intenzivním pohybu bolet, nezlepšil. Do startu Her přitom zbývá jen 29 dní.

Rozhodnutí padlo

O tom, že se čekání na zázrak blíží ke smutnému konci, hodně napověděla už slova šéftrenéra Ondřeje Rybáře. „Gábina není schopná závodit,“ pravil před týdnem v Oberhofu a odkázal na prohlášení, které je naplánováno na půlku ledna. „Zatím není stanovené datum. Až se to dořeší, tak se to dozvíte,“ řekl včera šéf biatlonistů Jiří Hamza, jenž se měl v tomto týdnu sejít s Koukalovou. Nicméně podle zdroje Blesku je už rozhodnuto – Gabriela v Koreji závodit nebude. „Nevím, jaké máte informace. Já se o tom s vámi nebudu bavit. Řekli jsme, že vydáme prohlášení,“ reagoval Hamza.¨

Další informace o zdravotním stavu a neúčasti Koukalové na olympiádě si přečtěte na iSport.cz >>>