Jak se to hezky leskne, podívám se na to zblízka.

Jak se to hezky leskne, podívám se na to zblízka. Zdroj: Jan Šibík

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Jsem hrdý na svého prezidenta!

Nechutné útoky medií na Miloše Zemana kvůli jeho banálnímu klopýtnutí u korunovačních klenotů ukazují, že čeští pisálkové vůbec nechápou funkci prezidenta. Prezidentem má být ten, kdo reprezentuje národ a hrdě nese všechny typické rysy národní povahy!

Prezidentem demokratického státu by neměl být svatý na mostě, který zosobňuje všechny ctnosti, žije podle katechismu a zahanbuje národ svou dokonalostí. Prezidentem, prvním z občanů, by měl být ten, který je zosobněním typického občana daného státu. Ne nějaký Vůdce, ale muž, který je reprezentantem svého lidu.

 

V České republice v roce 2011 připadalo na jednoho obyvatele sto šedesát osm zkonzumovaných litrů alkoholických nápojů  - 9,8 litrů čistého lihu (asi půllitr alkoholického nápoje denně) a 1986 cigaret (asi pět denně). Ve spotřebě alkoholu se Češi řadí na druhé místo v Evropě. Víc se chlastá jen v Lucembursku.

 

Prezident by tedy měl, aby svůj národ skutečně reprezentoval, chlastat a kouřit také. Václav Havel, typický pravdoláskařský pokrytec, chlastal doma a nemluvil o tom na veřejnosti. V průběhu výkonu mandátu dokonce přestal kouřit. Budiž mu omluvou, že to bylo kvůli rakovině, přesto tím hodně ztratil. Václav Klaus byl svým drogovým puritánstvím, nekuřáctvím a téměř abstinencí výsměchem českému národu a vůbec neměl v prezidentské funkci co pohledávat.

 

To, že Miloš Zeman veřejně kouří a trpí vizovickými virózami, shnilými palci a jinými chorobami, kvůli kterým na veřejnosti klopýtá, z něj dělá dobrého prezidenta. Vždyť podobně alespoň jednou dvakrát týdně virově onemocní každý občan naší země. Proto lze za virózy pana prezidenta třeba veřejně chválit, a ne na něj hystericky útočit. K ještě dokonalejšímu vystižení typické české povahy Miloše Zemana ale prosím, aby ještě na nejbližší zahraniční návštěvě někoho pomluvil a něco malého tam ukradl.