kalousek, k9

kalousek, k9 Zdroj: MICHAL ŠULA/MF DNES/Profimedia.cz

Miroslav Kalousek je drogový disident

Poté, co expertní komise OSN dospěla k názoru, že je potřeba legalizovat drogy, jsou hlasatelé války proti drogám beznadějně out. Je zajímavé, že jeden z těchto outistů kontroluje státní prachy.

 

Expertní komise OSN, ve které byli třeba bývalý šéf NATO Javier Solana či bývalý šéf OSN Kofi Anan, došla k (nepřekvapivému) závěru,  že se represivní pritidrogová politika prostě neosvědčila, že kvůli ní umírají desetitisíce lidí, a že je třeba drogy (především marihuanu) legalizovat. „Paradoxním příkladem současného nedostatečného stavu zákonné regulace je na jedné straně dnešní fenomén divokého prodeje nových syntetických drog v tzv. Amsterdam shopech, kde jsou tyto drogy díky děravé legislativě legálně prodávány jako sběratelské předměty bez jakékoliv kontroly, a na druhé straně legislativní zákaz užívání konopí a přípravků z konopí pro léčebné účely s rizikem trestního stíhání pacientů,“ ukazuje národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil bizarnosti současné legislativy.

 

Protidrogová válka KDU-ČSLProtidrogová válka KDU-ČSL|archiv autora

 

 

Že je válka proti drogám nesmysl, je prostě prokázáno. Přesto ministr financí Miroslav Kalousek ještě před sedmy lety tuto válku drogám hlásal - a podle svého mluvčího nezměnil názory. Dobový dokument k náhledu:

 

Protidrogová válka KDU-ČSLProtidrogová válka KDU-ČSL|archiv autora

 

 

Lze to vyhodnotit jinak než konstatováním, že ministr Kalousek je dnes drogový disident a extremista?