Nezapomenutelné výhledy ze sjezdovky

Nezapomenutelné výhledy ze sjezdovky Zdroj: Tur. centr. Dolní Rakousko

Radost z rychlosti v každém věku
Zde si každý užije zimní radovánky
Zábava pro rodinu i mimo sjezdovku
3
Fotogalerie

Znáte skvělá místa na lyžování v Dolním Rakousku? Víme, kde jsou výborné sjezdovky i zábava pro děti

Lyžování pro celou rodinu, to je Dolní Rakousko. Mírné kopce, na kterých se děti nebudou bát a dospělí nudit. Na většině kopců převažují modré sjezdovky, které doplňují zábavní parky, večerní lyžování, ale najdou se tu i ostřejší sjezdy pro dospělé a freeridové terény pro milovníky adrenalinových sportů.

V Dolním Rakousku si na své přijdou všichni od rodin s dětmi, přes ty, co touží po adrenalinových zážitcích, až po sváteční lyžaře.  Pro rodiny jsou zde dobrodružné možnosti ubytování a to ve všech kategoriích, od domů s vlastním stravováním přes dovolenou na statku až po rodinné hotely. Pro ostatní jsou zde cenově dostupné hotely v blízkosti sjezdovek.

Göstling-Hochkar – největší dolnorakouské středisko

Hochkar je se svými 19 kilometry sjezdovek největším lyžařským střediskem s každoroční jistotou sněhu v Dolním Rakousku. Ve výšce 1 800 m se nacházejí báječné sjezdy pro začátečníky i ostřílené lyžaře, jako například divoké sjezdovky s muldami, nebo jízda ve volném terénu. Zkrátka Hochkar nabízí vše, co si srdce milovníka sjezdových sportů žádá.  Tento resort však myslí i na rodiny s malými dětmi, proto se tady nachází funpark a malý pohádkový les. Když už se do sytosti nabažíte sjezdovek, můžete využít další možnosti, které středisko Hochkar nabízí jako např. krásné trasy pro pěší túry i na sněžnicích, 32 km běžeckých tras a 10 km tras pro skating. Nevšedním zážitkem může být přírodní sáňkařská dráha nebo jízda na saních tažených koňmi. Den lze příjemně zakončit v teplé vodě Ybbstaler Solebad. Tip na přenocování: 3hvězdičkový hotel  JUFA Hochkar přímo vedle sjezdovky.

Lackenhof-Ötscher – ubytování přímo na sjezdovce

Lackenhof Vás nadchne svou polohou přímo na úpatí hory Ötscher s početnými možnostmi ubytování hned u sjezdovky. Díky tomu a řadě dalších výhod se tento východoalpský areál hodí především pro rodinnou dovolenou. Nabízí sjezdovky všech stupňů obtížnosti a pro dospělé dokonce závodní úsek. Díky devíti lanovkám a vlekům nehrozí fronty. Malé děti se zabaví v dětském parku a ty starší potom ve snowparku, kde si mohou užít postavené skokánky nebo umělé překážky. Cenově je pak pro rodiny velmi výhodná karta sněhuláka, tzv. „Schneemannkarte“. V doprovodu dospělé osoby jezdí v propojené lyžařské oblasti Hochkar a Ötscher děti do 10 let s kartou sněhuláka za 3 EUR na den při současném zakoupení skipasu jedním z rodičů.

Annaberg – rodinný ráj s výhledem

Rozmanité středisko Annaberg je pro rodiny snad ještě o něco příjemnější. Nadchne rodinnými sjezdovkami v délce 13,5 km, úžasným výhledem na horu Ötscher a děti do šesti let zde navíc jezdí zdarma, v doprovodu platícího dospělého. Skvělou volbou na ubytování je nový rodinný hotel JUFA přímo u sjezdovky, ve kterém na nejmenší čeká dětské hřiště a vodní skluzavky a na ty velké báječná wellness oáza. Rodiče si mohou zakoupit romantickou projížďku na saních nebo návštěvu jízdárny, to jsou aktivity, které dokáží zimní dovolenou příjemně zpestřit. Pokud nemáte chuť na sjezdovku, můžete vyzkoušet dvoukilometrovou přírodní sáňkářskou dráhu nebo vyrazit na túru v pořádných botách nebo na sněžnicích. Přijdou si na své i běžkaři, Annaberg nabízí osmnáct kilometrů tras na klasický styl i na bruslení.

Gemeindealpe Mitterbach – místo pro adrenalin

Od vrcholu až do údolí dokáže Gemeindealpe vždy překvapit. Kdo hledá dobrodružství, tady si určitě přijde na své! Tento areál sice má co nabídnout také rodinám a nelyžařům, ale na kopci najdou své výzvy hlavně pokročilí sportovci, ne nadarmo se zde nachází nejstrmější sjezdovka Dolního Rakouska. Ta má 70% stoupání a je černá jako peklo. Svou rychlost na lyžích nebo snowboardu si můžete nechat změřit na měřeném úseku a Freeride Arena potěší každého milovníka prašanu a hlubokého sněhu.  

Rodinný Skiland v St. Corona & lyžařský resort Mönichkirchen-Mariensee

Skiland nadchne malé lyžaře svými veselými lyžařskými a snowboardovými kurzy, konceptem ski-light a příjemnou soukromou výukou. Pomocí 350 m dlouhého vleku a pojízdných pásů v délce 90 a 9 m to ani není nijak těžké. O rozmanitou zábavu ve sněhu se postará zimní park s rampami, terénními vlnami a speciální úsek pro fun, speed & racing. Zimní dětské hřiště se sněžnými kopečky nabízí další prostor pro dovádění. Když už si děti troufnou na větší svah, jen o pár kilometrů dál je středisko Mönichkirchen-Mariensee, které nabízí třináct kilometrů sjezdovek různých obtížností a Alpengasthof Enzian přímo na sjezdovce, kde mají pro děti připravený zábavní program.

Zauberberg Semmering – lyžování ve dne v noci

Kdo se nemůže dostatečně nabažit lyžování, snowboardingu a sáňkování, ten je na Zauberbergu na správném místě. Protože tady se jezdí ještě dlouho po 18 hodině, kdy se každý den rozsvítí umělé osvětlení a ozáří nejen sjezdovky, ale i okolní krajinu. V překladu znamená Zauberberg kouzelná hora a v nočním osvětlení tak opravdu vypadá. Koho zajímá, kolik zdolal výškových metrů a kilometrů sjezdovek, může využít výjimečné služby, který tento resort nabízí, jedná se tzv. „Skiline“. Po zadání čísla skipasu program automaticky vyhodnotí všechny údaje. Osvětleny jsou v noci nejen lyžařské svahy, ale také nejdelší, tříkilometrová, sáňkařská dráha Dolního Rakouska. Večerní sjezd tak propůjčí sáňkování zcela jiný rozměr, který bude bavit nejen malé děti, ale i dospělé, kteří se společně s nimy mohou vrátit do svých dětských let. Pokud budete mít chuť na místní kuchyni, určitě zavítejte do historického hostince Seewirthaus, který funguje již od roku 1666. Nabízí sezónní místní speciality a čerstvé ryby z vlastního rybníku.

Wunderwiese Puchberg

Malé lyžařské středisko nabízí zábavu na sněhu i bez něj. S dětmi si můžete užít krásné dětské pohádkové centrum s pojízdným koberce, kde se naučí lyžovat i ti nejmenší a sedm kilometrů sjezdovek přináší příjemné chvilky i pro ty odrostlejší. Wunderwiese Puchberg však na rozdíl od ostatních středisek nabízí netradiční horské zážitky. V lyžařské a horolezecké škole, kterou vede Peter Groß, si můžete vyzkoušet freeridové dobrodružství, kurzy lezení v ledu nebo dokonce skialpinistickou túru s průvodcem. Na závěr se můžete posilnit v chatě Edelweisshütte u horní stanice lanovky s okouzlujícím výhledem na údolí Puchbergu a stěny hory Schneeberg. Kromě sjezdovek si můžete i zde užít zimních radovánek na běžkách, bruslích nebo sáňkách.


Další informace o lyžování v Dolním Rakousku se dozvíte na:

http://www.dolni-rakousko.info/lyzovani-a-snowboarding

http://www.dolni-rakousko.info/zimni-prazdniny-plne-dobrodruzstvi

http://www.dolni-rakousko.info/dobrodruzne-prazdniny