Laponsko, Finsko

Laponsko, Finsko Zdroj: profimedia.cz

Belgické historické město Bruggy je nazýváno Benátkami severu kvůli síti kanálů, které jej křižují. Romantická plavba na lodi po kanálech je tu oblíbenou turistickou atrakcí nejen na Valentýna.
Jihoitalské městečko ve skalách Positano leží asi 60 kilometrů jižně od Neapole. Je neznámějším místem přímořské oblasti Amalfitana, která byla už v roce 1997 zapsána na seznam světového dědictví UNESCO.
Středověké portugalské město Sintra bývalo letním sídlem královské rodiny, ale za památkami sem můžete vyrazit i v zimě. Jen 14 kilometrů od historického centra se nachází vesnice zasazená ve skále s neuvěřitelným výhledem na Atlantik.
V zimě se jezdí do Laponska za polární kruh zejména kvůli polární záři. Na turisty tu jsou připraveni. Pozorovat ji mohou v teple z prosklených iglú. Za zvířaty na zimní safari je pak odvezou saně tažené soby nebo psím spřežením.
Díky mrazu získávají přírodní krásy Islandu trochu jinou tvář. Ohřejete se ale v lázních, kde jsou bazény napájeny vodou z místních horkých pramenů. Teplo ze země je tu navíc využíváno k výrobě elektřiny i k vytápění.
9
Fotogalerie

Romantika není jen Paříž aneb 9 nejzajímavějších míst, kam vyrazit na valentýnský výlet

Kam vzít svého partnera, abyste si užili romantické procházky a úchvatné výhledy? Máme pro vás zajímavé tipy na místa, kde se vám bude v polovině února líbit, i když nejste zrovna milovníci zimních sportů, ani nehodláte před zimou utéct někam do tropů.

Před svátkem svatého Valentýna se to v nabídkách dopravců i cestovních kanceláří hemží slevami. Jízdenku na vlak či na autobus do většiny velkých evropských měst lze koupit v akci a také letenky bývají v polovině února za hubičku, nehledě na tzv. eurovíkendy, které lákají na tří až čtyřdenní zájezdy se slevou při cestování v páru. Pokud ale nejste milovníci davů a raději byste vyrazili se svým protějškem někam na vlastní pěst, v naší galerii najdete i méně známá místa, kde se vám může poštěstit, že na další zamilované turisty nenarazíte. To pravé si tu vyberou jak příznivci výletů do přírody, tak kultury a historie.

Jen pomalu objevovaný ráj na Zemi: Poznejte Slovinsko s tipy Blesku >>>