Mobilní modul Drop Box rozhodně není zálesácká záležitost. Uspokojí spíš lidi, co hledají luxus i v přírodě.

Mobilní modul Drop Box rozhodně není zálesácká záležitost. Uspokojí spíš lidi, co hledají luxus i v přírodě. Zdroj: profimedia.cz

Mobilní modul Drop Box rozhodně není zálesácká záležitost. Uspokojí spíš lidi, co hledají luxus i v přírodě.
Modul může sloužit nejenom k cestování, ale i k nízkonákladovému bydlení.
2
Fotogalerie

Drop boxy: Nová alternativa pro ubytování v přírodě

Stanování je svoboda, ale člověk musí přírodní romantice něco obětovat. A navlhlé boty po ránu, ledová koupel v potoce nebo i intenzivní znalost každé nerovnosti pod karimatkou – to není pro každého. Španělští designéři přišli s alternativou pro lidi, kteří milují přírodu a zároveň pohodlí.


Bydlení v divoké přírodě, nikým nerušené a s maximálním pohodlím? Dřevěný modul Drop Box je variantou kempování, chataření nebo neosobního hotelového ubytování. Není sice tak mobilní jako stan, je ale možné vyložit ho kdekoli v přírodě, v centru hlubokého lesa nebo na útesu.

Mobilní modul Drop Box rozhodně není zálesácká záležitost. Uspokojí spíš lidi, co hledají luxus i v přírodě.Mobilní modul Drop Box rozhodně není zálesácká záležitost. Uspokojí spíš lidi, co hledají luxus i v přírodě.|profimedia.cz

Obyvatelný kokon vymysleli ve španělském architektonickém studiu In-Tenta. „Přenosné hotelové pokoje“ o velikosti 32 m² nabízí ve dvou variantách: pro dva nebo čtyři lidi s oddělenými ložnicemi. Součástí je koupelna se sprchovým koutem, kuchyně a venkovní terasa. Vyrábí se z lehkého dřeva, aby bylo možné je jednoduše montovat.

„Navrhli jsme je tak, aby měly minimální vliv na životní prostředí,“ vysvětluje návrhářka a architektka z In-Tenta Marta Gordilová. Drop boxy by podle ní byly vhodné pro malé hotely a střediska v přírodě. V nabídce mají Španělé i Drop Boy XL, tedy víceúčelovou přenosnou místnost, kterou je možné využít k nejrůznějším akcím i večírkům.

Modul může sloužit nejenom k cestování, ale i k nízkonákladovému bydlení.Modul může sloužit nejenom k cestování, ale i k nízkonákladovému bydlení.|profimedia.cz

Malé přenosné domky a obyvatelné boxy nenáročné k životnímu prostředí jsou žhavým trendem architektury, kterému se připisuje slibná budoucnost: ať už jsou určené k nízkonákladovému bydlení, nebo luxusní rekreaci uprostřed divoké přírody.