HIP HOP ŽIJE poprvé v Praze

HIP HOP ŽIJE poprvé v Praze Zdroj: HIP HOP ŽIJE

HIP HOP ŽIJE poprvé v Praze
HIP HOP ŽIJE poprvé v Praze
HIP HOP ŽIJE poprvé v Praze
HIP HOP ŽIJE
4
Fotogalerie

Hip Hop Žije poprvé v Praze. Vystoupí Kontrafakt, Majk Spirit i DJ Wich

Jednodenní festival Hip Hop Žije 2018 odstartuje 28. července na holešovickém Výstavišti v Praze. V čele se zahraničním headlinerem slibuje premiérový line - up také to nejlepší z československé hip hopové scény. Program proběhne na dvou pódiích, jedno z nich bude uvnitř. V případě nepříznivého počasí se tak celý program přesune právě tam. Ve stejných prostorách si návštěvníci užijí i obrovskou afterparty.

Jednodenní festival Hip Hop Žije 2018 přiveze do Prahy amerického rapera ASAP Twelvyyho. Rodák z newyorského Bronxu se představí jako headliner pražského programu. ASAP Twelvyy tak dominuje již dříve oznámeným jménům jako jsou Ektor, DJ Wich, Kontrafakt, Majk Spirit, Separ a mnoho dalších. V Česku se Hip Hop Žije, který má na Slovensku již pětiletou tradici, uskuteční poprvé 28. července v Praze a po druhé také 1. září v Ostravě.

ASAP Twelvyyz hip hopového kolektivu ASAP Mob patří k nastupující generaci raperů z východního pobřeží USA a jeho styl by se dal charakterizovat jako gangster – lite rap. Uskupení ASAP Mob vzniklo v roce 2006, zakládajícím členem byl raper ASAP Yams, jež zesnul v pouhých 26 letech v roce 2015. ASAP Mob sdružuje hudebníky, producenty, video tvůrce i oděvní designery, společným pojítkem je především sdílení podobného stylu, jak hudebního, oděvního tak životního.

V loňském roce vydal ASAP Twelvyy svoji debutovou desku s názvem 12, na které hostují žánrově zvučná jména - ASAP Rocky, ASAP Ferg, ASAP Nast, ASAP Ant nebo Flatbush Zombies. Nejúspěšnějším singlem alba je písnička Hop Out, tu na YouTube zhlédlo přes 3 miliony lidí.

K českým a slovenským interpretům se připojí raper Logic, nyní vystupující pod pseudonymem Yzomandias.

Kromě Prahy zavítá Hip Hop Žije 2018 také 1. září do Ostravy do areálu Dolní Vítkovice, kam loni přišlo více než 6000 návštěvníků.

Na Slovensku letos proběhne festival na třech místech - 29. června v Bratislavě a v průběhu léta pokračuje do Domaše a Duchonky.