Hlavním headlinerem festivalu United Islands 2018 bude trojice energických rockerů Arcane Roots z Velké Británie

Hlavním headlinerem festivalu United Islands 2018 bude trojice energických rockerů Arcane Roots z Velké Británie Zdroj: Sophia Groves

United Islands of Prague: Rockeři Arcane Roots budou hlavní hvězdou festivalu

V pražském Karlíně se v termínu 22.–23. června uskuteční patnáctý ročník open air festivalu United Islands of Prague. Hlavním headlinerem roku 2018 bude trojice energických rockerů Arcane Roots z Velké Británie. Vedle hvězd světového formátu si na velké festivalové stage letos nově zahrají i mladé talenty ze soutěže Objevy United Islands. O vítězích se rozhodne prostřednictvím hlasování, které právě startuje.

Hlavní hvězdou jubilejního patnáctého ročníku budou rockeři Arcane Roots, kteří jsou v současnosti označováni jako jedna z nejoblíbenějších kapel ve Velké Británii. Pro jejich tvorbu je charakteristické prolínání několika směrů současného alternativního rocku. Nejčastěji bývají přirovnáváni ke skotské rockové skupině Biffy Clyro, se kterou před časem v roli předskokanů absolvovali úspěšnou tour.

Na pódiu trojice rockerů v čele s charismatickým zpěvákem Andrewem Grovesem přímo překypuje energií a předvádí nezapomenutelnou živelnou show. Návštěvníci se o tom budou mít možnost přesvědčit na vlastní kůži v sobotu večer na hlavní stage.

Desítky pečlivě vybraných hudebníků

Arcane Roots ale program zdaleka nekončí. Na 90 000 metrech čtverečních a více než patnácti podiích se totiž v průběhu festivalu vystřídají desítky pečlivě vybraných hudebníků. Dalšími zahraničními interprety bude například rakouská indie rocková formace At Pavillon, mladá pop rocková kapela Vama z Rumunska nebo německá indie rocková pětice Leoniden.

Neméně zajímavý pak bude i výčet tuzemských vystupujících. Za zmínku stojí například uhrančivá slovenská indie elektronická čtveřice Says nebo nebroušení alternativní rockeři John Wolfhooker. Návštěvníci se mohou těšit i na vystoupení ostřílených stálic české hudební scény jako jsou David Koller, Buty či Vypsaná Fixa. Na stránkách festuvalu najdete kompletní přehled interpretů.

Novinka: Soutěž Objevy United Islands

 Velkou inovací letošního ročníku je soutěž Objevy United Islands, která je určená méně známým hudebním projektům. Jejím hlavním cílem je pomoci mladým talentům nastartovat kariéru a získat první větší zkušenosti hraním na velké stage před početným publikem. Hlasování bude probíhat od středy 23. května ZDE, kde zájemci mají možnost podpořit své favority.

Z nich pak bude vybráno 15 finalistů, kteří vystoupí během klubové noci a na hlavních pódiích festivalu. O absolutním vítězi rozhodne v průběhu festivalu kromě hlasujících diváků i skupina Objevitelů složená z muzikantů a profesionálů z hudební branže v čele s Davidem Kollerem, který bude talentovanému nováčkovi dělat „předskokana“ a uvede ho na hlavní festivalovou stage před několikatisícový dav diváků.