Video placeholde

#musitezazit: Nesbø vykrádá Shakespeara a oscaroví tvůrci vyrazili na sexuálně drogovou jízdu říznutou ropou

Režisér Trainspottingu se vrací s příběhem únosu vnuka naftařského magnáta, detektivkář Jo Nesbø vydává krimithriller inspirovaný klasikem a je tu nová deska 30 Seconds to Mars.

Trust, nový ambiciózní seriál vysílaný HBO o únosu vnuka naftařského magnáta Paula Gettyho, patří k tomu nejfilmovějšímu, co kdy na půdě televize vzniklo. A byť režisér Danny Boyle zpracovává stejné téma jako nedávno Ridley Scott ve filmu Všechny prachy světa, jeho verze má o hodně víc šťávy, humoru a napětí. Mimochodem — scénář k Trustu napsal stejný chlapík, jenž má na svědomí oscarových 127 hodin a Milionáře z chatrče.

Nejznámější norský autor detektivek Jo Nesbø si ve své nové knize Macbeth z tragédie Williama Shakespeara samozřejmě půjčil mnohem víc než jen jméno hlavního hrdiny – především atmosféru zmaru a zrady. Plnokrevný krimithriller vznikl v rámci mezinárodní vydavatelské iniciativy Hogarth Shakespeare, která pověřuje jednotlivé spisovatele, aby Shakespearova díla převyprávěli do podoby srozumitelné čtenáři 21. století. V češtině (a v další třicítce jazyků) vyšel Nesbøho Macbeth 5. dubna a čujeme tu bestseller!

Právě vyšlo páté studiové album americké rockové grupy 30 Seconds to Mars a její frontman, herec Jared Leto, Reflexu na sklonku minulého roku řekl následující: „Pracovali jsme na ní pět let a momentálně ji v Los Angeles dokončujeme, dennodenně jsme ve studiu. Zatím nemáme přesné datum vydání, ale věřte mi, bude to brzy.“ Ono brzy je pátek 6. dubna, album America, oslavující i kriticky popisující USA, je na světě. Devatenáctého dubna si starší pecky i nové bomby poslechneme taky naživo: 30 Seconds to Mars přijedou po čtyřech letech opět koncertovat do Prahy.