Video placeholde

#musitezazit: To nejlepší z Febiofestu a polonahé krásky z pouště Hořícího muže

Co byste neměli minout na letošním Febiofestu? Přinášíme tři (nejen) filmové tipy. A pak také doporučujeme jednu vtipnou počítačovou hru pro celou rodinu a atraktivní fotografickou výstavu.

Lola běží o život, to je filmová klasika z devadesátých let. Známá věc. Víte ale, že tenhle film kdysi představil českému publiku právě Febiofest? Na připomenutí toho, co všechno jste mohli za posledních pětadvacet let vidět poprvé právě na tomto festivalu, zřídili pořadatelé sekci Best of…

Roman Polański je také klasik. Jeho snímek Pianista je ostatně jednou z položek výše zmíněné sekce. Jaký je ale jeho poslední film s názvem Podle skutečné události? A nakonec, víte, u kterého filmu se můžete na Febiofestu dobře nadlábnout?

České počítačové studio Amanita Design má na svém kontě herní hity Samorost a Machinarium. Teď přichází s novinkou Chuchel. Ta rozhodně nedělá svým předchůdcům ostudu.

Fotky, jež nafotil Marek Musil během svých pobytů na festivalech Burning Man, můžete do 8. dubna vidět na výstavě v pražské Leica Gallery. Nebo ve velkoryse pojaté publikaci Dust and Light.

Více ve videu na začátku článku.