Rolling stones se na novém albu vrací ke svým kořenům a lásce k blues.

Rolling stones se na novém albu vrací ke svým kořenům a lásce k blues. Zdroj: Profimedia.cz

Kameny se opět dovalí do Prahy. V červenci vystoupí v Praze slavní Rolling Stones

Rocková skupina Rolling Stones vystoupí mezi polovinou května a začátkem července na několika koncertech v evropských metropolích včetně Prahy, Berlína či Varšavy. Série vystoupení bude součástí turné Bez filtru (No filter), které rockeři zahájili již loni v září. Čtrnáct koncertů tehdy navštívilo přes 750.000 fanoušků "stounů".

Turné začne 17. května koncertem v Dublinu a skončí 8. července ve Varšavě. Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts a Ronnie Wood během něj vystoupí pětkrát v Británii a dvakrát v Německu. Po jednom koncertu odehrají v Irsku, Francii, Polsku a České republice.

Fanouškům zahrají především na velkých sportovních stadionech, mimo jiné na olympijském stadionu v Londýně, manchesterském stadionu Old Trafford, stadionech Murrayfield v Edinburghu a Vélodrome v Marseille či aréně Mercedes-Benz ve Stuttgartu.

Kromě koncertu v Praze, který se uskuteční 4. července na letišti v Letňanech, budou mít fanoušci z Česka nejblíže na hudební akce na olympijském stadionu v Berlíně a národním stadionu ve Varšavě.

Zatímco v Česku bude předprodej vstupenek zahájen 9. března, lístky na koncerty v německém a polském hlavním městě se začnou prodávat již tento pátek.

Rocková kapela svým fanouškům - podobně jako během podzimní části svého turné - nabídne řadu hitů včetně písně Satisfaction, ale také nečekané kusy a řadu "překvapení".

Loňské podzimní turné Rolling Stones zahájili v Německu a poté se zastavili v Rakousku, Švýcarsku, Itálii, Španělsku, Nizozemsku, Dánsku, Švédsku a Francii. Celkem čtrnáct koncertů tehdy navštívilo dohromady přes 750.000 lidí.

Kapelu Rolling Stones proslavily hity jako je Angie, Wild Horses, Memory Motel, Honky Tonk Women, nebo (I Can't Get No) Satisfaction. Jejich první album vyšlo v roce 1964. Během následujících desetiletí vydala kapela ještě asi 30 studiových desek. Ta poslední z předloňského roku nese název Blue & Lonesome.