Roger Moore jako James Bond

Roger Moore jako James Bond Zdroj: Profimedia.cz

Ve filmu Žít a nechat zemřít (1973) dostala do postele Rogera Moora černovlasá Jane Seymour.
Ani ve Vyhlídce na vraždu (1985) Roger Moore si nenechal sáhnout na své hodinky od Tanyi Roberts.
Hodinky sledoval i Peter R. Hunt v bondobce Ve tajné službě Jejího veličenstva (1969).
Další postelová scéna z Vyhlídky na vraždu (1981). Hodinky jsou stále na ruce.
Roger Moore v bondovce Žít a nechat zemřít (1973)
17
Fotogalerie

Zemřel James Bond, elegantní herec Roger Moore v 89 letech podlehl rakovině

Ve věku 89 let dnes zemřel britský herec Roger Moore, známý hlavně jako jeden z představitelů filmového agenta Jamese Bonda. Oznámila to jeho rodina na twitteru. Nepřemožitelného agenta britské tajné služby si zahrál celkem sedmkrát v letech 1973 až 1985. Již více než deset let žil v ústraní a natáčení filmů se nevěnoval.

Rodina informovala, že herec zemřel "po krátkém, ale statečném boji s rakovinou" ve Švýcarsku. Podle médií měl Moore rovněž problémy s cukrovkou a v minulosti prodělal vážný zápal plic. Na základě přání zesnulého se soukromý pohřeb uskuteční v Monaku.

Moore dostal nabídku účinkovat v bondovkách začátkem 70. let poté, co sérii opustil zřejmě nejznámější agent 007 Sean Connery. Po něm a po australském herci Georgi Lazenbym se stal třetím hercem, který Bondovi propůjčil svou tvář. Stejně jako Connery účinkoval v sedmi filmech o Bondovi, což po Mooreově éře již nikdo nezopakoval.

K jeho dalším rolím patřila postava dobromyslného zloděje Simona Templara v seriálu The Saint (Svatý), v němž účinkoval v letech 1962 až 1969.

Svou známou tvář využil začátkem 90. let k dobročinným účelům, když se stal vyslancem dobré vůle dětského fondu OSN UNICEF. Spolupracoval rovněž s ochránci zvířat ze skupiny PETA.

Podivejte se na ukázku z jeho první bondovky Žít a nechat zemřít:

Video placeholde
Z filmu žít a necha zemřít. • Facebook