Frontman kapely Jamiroquai Jay Kay při vystoupení v Bělehradě v roce 2013.

Frontman kapely Jamiroquai Jay Kay při vystoupení v Bělehradě v roce 2013. Zdroj: Profimedia.cz

Festival Colours of Ostrava oznámil další hvězdu - vystoupí britská kapela Jamiroquai

Britská multižánrová kapela Jamiroquai vystoupí na letošním ročníku festivalu Colours of Ostrava. Skupina se pohybuje na pomezí jazzu, soulu, diska a funky. ČTK to dnes řekl mluvčí mezinárodní přehlídky Jiří Sedlák. Festival se koná od 19. do 22. července opět v unikátním industriálním areálu Dolních Vítkovic.

"Obnovení Jamiroquai s frontmanem Jayem Kayem přijedou do Ostravy s čerstvou ́kosmickou ́energií. Předvedou svoji strhující taneční show na pomezí funky, acid jazzu, soulu, rocku, diska i elektra," řekla ČTK ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Jamiroquai od svého vzniku v roce 1992 získali nominace a cenu Grammy, vítězství v hudebních soutěžích televize MTV Video Music Awards a Mobo Awards, mnoho nominací na britskou hudební cenu Brit Awards, prodali desítky milionů alb, trhali rekordy v hitparádách, roztančili festivaly i největší světové koncertní haly.

V programu ostravského festivalu kapela doplňuje již zveřejněná jména jako Imagine Dragons, Norah Jonesová, Alt-J, Birdy, Moderat, Benjamin Clementine, Afro Celt Sound System nebo Nouvelle Vague.