V sobotu 10. září 2016 bude na festivalu inspirace O2 Ynspirology v Metropoli Zličín CON představeno více než 30 nejinspirativnějších osobností.

V sobotu 10. září 2016 bude na festivalu inspirace O2 Ynspirology v Metropoli Zličín CON představeno více než 30 nejinspirativnějších osobností. Zdroj: O2 Ynspirology

O2 Ynspirology CON nabídne největší "virtual reality" hernu v Praze

V září Praha zažije unikátní festival inspirace s názvem O2 Ynspirology CON. Součástí programu bude i předávání cen pro nejinspirativnější on-line tvůrce do 30-ti let v ženské i mužské kategorii a stejně tak cena pro tým či komunitu, která podobně výrazným a kreativním způsobem ovlivňuje dění kolem sebe.

Během celodenního programu se představí více než 30 nejinspirativnějších youtuberů, umělců, muzikantů, sportovců a osobností česko-slovenského onlinu. Před nákupním centrem METROPOLE Zličín vyroste městečko postavené z lodních kontejnerů, které pojme až 5 tisíc hostů. 

Projekt je nejnovějším dílem týmu Yemiho A.D., který na stejnojmenném Youtube kanále již tři měsíce vysílá seriál, v němž se společně se svou crew vypravuje do nejrůznějších koutů světa hledat inspiraci, bavit se i pracovat. „Každý z nás se někdy dostane do situace, kdy mu schází inspirace. Ta většinou přichází od lidí z jiných světů, než ve kterých zrovna jsme. Nové věci vznikají spojením různorodosti,” vysvětluje Yemi.

“Připravili jsme proto O2 Ynspirology CON, který by měl být takovým středobodem inspirace ve městě. Mohlo by se zdát, že akcí, na kterých se můžete setkat s různými online celebritami je dnes víc než dost, ale O2 Ynspirology CON je z podstaty jiný. Osobnosti jsme nevybírali podle počtu lajků, ale podle toho, jak kreativní jsou a jakou inspirací mohou být pro ostatní,“ doplňuje Yemi.

Organizátoři slibují největší “virtual reality” hernu v České republice, grafické a graffiti workshopy, sportovní workshopy jako například školu parkouru či koncerty PSH, Republic of Two, Lake Malawi a další.