Zatímco Hra o trůny a fantasy obecně nachází svou předlohu především ve středověku, seriál Borgias nás přenese do doby italské renesance.

Zatímco Hra o trůny a fantasy obecně nachází svou předlohu především ve středověku, seriál Borgias nás přenese do doby italské renesance. Zdroj: oficiální zdroj

The Knick nabízí vynikající atmosféru, kterou dotváří skvělý herecký výkon Clivea Owena v hlavní roli.
Jestli existuje na světě seriál, který naší společnosti skutečně „nastavuje zrcadlo“, pak to bude pravděpodobně Black Mirror.
Pokud Hru o trůny milujete i díky té vskutku podmanivé atmosféře, kterou nám její tvůrci servírují, tak si Peaky Blinders zamilujete během několika minut.
Pokud přece jen tíhnete více ke středověku a rovněž vám přijde, že toho násilí a sexu je ve Hře o trůny tak trochu moc, je seriál The Last Kingdom přesně pro vás
Mr Robot obdržel při nich 6 nominací, k tomu také 2 Zlaté glóby a nespočet dalších cen.
8
Fotogalerie

7 seriálů, které vám pomohou zaplnit prázdnotu po Game of Thrones

6. řada seriálu Game of Thrones je za námi a do vysílání té další je ještě pořádně daleko. V době vydání tohoto článku konkrétně zbývá 35 týdnů, 5 dnů, 12 hodin, 50 minut a 14 sekund. Jo, jsme tímhle seriálem také „mírně“ posedlí. Dlouhá pauza by se v ideálním případě dala vyplnit čtením knižní předlohy, jenže seriál už dávno děj originálu od George R.R. Martina předběhl, a tak se v něm nic o budoucnosti Jona, Daenerys či Tyriona nedozvíte. Nezbývá tedy než čekat a čas vyplnit například nějakým z následujících seriálů, které Hře o trůny, co se týče kvality, zdatně sekundují.

 

Peaky Blinders 

Pokud Hru o trůny milujete i díky té vskutku podmanivé atmosféře, kterou nám její tvůrci servírují, tak si Peaky Blinders zamilujete během několika minut. Seriál ze syrového prostředí anglického Birminghamu 20. let má sice o poznání menší rozpočet, a i příběh gangsterského klanu Peaky Blinders je od Západozemí dalece vzdálen, samotné záběry jsou ale neméně působivé. Pokud k tomu přidáte skvělý soundtrack (Nick Cave, White Stripes) a geniální herecký výkon Cilliana Murphyho (Anthropoid) máte zaděláno na další kousek, u kterého budete litovat že má zatím tak málo dílů.

Borgias 

Zatímco Hra o trůny a fantasy obecně nachází svou předlohu především ve středověku, seriál Borgias nás přenese do doby italské renesance. Konkrétně za nechvalně proslulou rodinou Borgiů,  která se pomocí zákulisních intrik dokázala dostat dokonce i na nejvyšší post římsko-katolické církve. Pokud vás tedy baví politické hry Tyriona Lannistera a dokážete seriálu odpustit určité historické nepřesnosti, můžete si užít skvělé výpravné drama s Jeremy Ironsem v hlavní roli. A nechybí v něm samozřejmě ani zrádně krásná Lucrezia... 

The Last Kingdom 

Pokud přece jen tíhnete více ke středověku a rovněž vám přijde, že toho násilí a sexu je ve Hře o trůny tak trochu moc, je seriál The Last Kingdom přesně pro vás. Takřka neznámý „příbuzný“ seriálu Vikingové ukazuje vpád dánských válečníků do Anglie očima druhé strany. V seriálu BBC jde tak především o přežití a také o to, na kterou stranu se hrdina příběhu Uthred vlastně přikloní.

Mr Robot

Jediný seriál, který byl schopen konkurovat Hře o trůny při udělení prestižních cen Emmy. Obdržel při nich 6 nominací, k tomu také 2 Zlaté glóby a nespočet dalších cen. To je už samo o sobě skvělou vizitkou. Když k tomu navíc přidáte, že hlavní roli geniálního hackera ztvárnil Rami Malek, který Game of Thrones miluje, není prakticky co řešit.

Black Mirror

Jestli existuje na světě seriál, který naší společnosti skutečně „nastavuje zrcadlo“, pak to bude pravděpodobně Black Mirror. Britská minisérie z pera Charlieho Brookera nabízí příběhy, o nichž budete vědět, že se klidně stát mohou, ale zoufale si budete přát, aby tomu tak nikdy nebylo. Opravdu nečekané zvraty, které připomínají ty ve Hře o trůny, jsou o to děsivější, že se odehrávají v naprosto reálném prostředí.

Video placeholde
Jestli existuje na světě seriál, který naší společnosti skutečně „nastavuje zrcadlo“, pak to bude pravděpodobně Black Mirror. • youtube.com

The Knick

Nemocnice v New Yorku na přelomu 19. a 20. století nebyla nic pro slabé povahy. Uvidíte hodně kokainu, lékařských průlomů, děsivých operací, o kterých ani nebudete chtít věřit, že se někomu mohli zdát jako dobrý nápad a hodně kokainu. To logicky vyústí do slušné porce zábavy a ještě většího množství dramatických momentů. The Knick nabízí opět vynikající atmosféru, kterou dotváří skvělý herecký výkon Clivea Owena v hlavní roli.

 

Video placeholde
The Knick nabízí vynikající atmosféru, kterou dotváří skvělý herecký výkon Clivea Owena v hlavní roli. • youtube.com

Skins

Dost možná jediný seriál o teenagerech, který je k smíchu jen tehdy, když si to tvůrci doopravdy přejí. Ve Velké Británii jde o kultovní záležitost, ale dnešní dospívající generaci Čechů tenhle skvost prakticky minul. Je to logické, natočen byl už v roce 2007, ale od té doby zůstává ve své kategorii nepřekonán. Minimálně první dvě série by měl vidět každý seriálový nadšenec. Fanoušci Game of Thrones navíc poznají hned několik herců, kteří teď v dospělosti hrají právě v adaptaci románů George R. R. Martina.