Madonna

Madonna Zdroj: profimedia.cz

Madonna se svlékla pro časopis Interview
Madonna vždy provokovala.
Madonna adoptovala svou Mercy z Malawi v roce 2009
Madonna si na Instagramu postěžovala, proč je normální, přidávat fotky, na kterém si ženy fotí pozadí, a ty s odhalenými prsy jsou pořád tabu.
Lourdes po boku slavné matky Madonny.
22
Fotogalerie

Popová babička Madonna slaví narozeniny. Připomeňte si nejdůležitější okamžiky její kariéry

Její hudba je známá od Ameriky po Čínu, Madonna, přezdívaná popová babička, dnes slaví osmapadesáté narozeniny a stále je ve vynikající formě. Během své dlouhé kariéry opravdu nezahálela a stihla toho dost. Pojďme si zrekapitulovat nejdůležitější okamžiky její kariéry. 

Zpěvačka se narodila jako Madonna Louise Ciccone 16. srpna roku 1958 v městečku Bay City u Detroitu ve státě Michigan v USA. Její­ otec Silvio má italské kořeny a matka Madonna pochází­ z francouzské části Kanady. Matka zemřela v jejích pěti letech na rakovinu prsu. 

Po maturitě na střední škole studovala na Michiganské univerzitě balet. Po třech letech opustila školu i svého otce a odletěla do New Yorku. Veškerá hotovost, již u sebe měla, čítala 35 dolarů. V této době také vznikly její velmi známé akty, které spatřily světlo světa až po mnoha desetiletích. Madonna se tehdy totiž živila jako modelka pro akty studentů umění­. 

V červenci 1983 vydala první­ album s názvem prostě jen Madonna, pro něž sama napsala několik písní­. Kariéra zlobivé rebelky, jak se tehdy prezentovala, začala a Madonna se úspěšně drala na vrchol hudebního průmyslu.

Roku 1985 se provdala za herce Seana Penna, se kterým se ale o čtyři roky později (1989) rozvedla.

Od celosvětově uznávané zpěvačky, jejíž hity se zpravidla stávají jedničkou hitparád, se v roce 1992 posunula k celosvětovému sexsymbolu. Jako nečekaný host se objevila na přehlídce Jeana-Paula Gaultiera a v odvážném modelu ukázala všem svou odhalenou hruď. 

Od devadesátých let je studentkou kabaly (židovského mysticismu) a dodnes je toto učení velkou součásrí jejího života. 

V roce 1996 se natáčel muzikál Evita, v němž si k nelibosti Argentinců zahrála roli Evy Perónové. Během natáčení zjistila, že je těhotná, a po několika předešlých potratech se rozhodla si dítě nechat. Čtrnáctého října porodila doma dceru Lourdes, jejímž otcem je trenér Carlos Leon. Zfilmovaný muzikál Evita se stal filmovým trhákem a zí­skal mnoho nominací­ na cenu Zlatý glóbus. Jednu z cen získala také Madonna.

Druhý zpěvaččin sňatek se konal roku 2000 s režisérem Guyem Ritchiem, kterému ještě téhož roku porodila syna Rocca. 

V roce 2006 se s manželem aktivně podí­lela na vzniku nové charitativní­ organizace Rising Malawi, podporují­cí­ sirotky v Africe, a při cestě po rozvojové africké zemi si pár adoptoval syna jménem David.

O rok později se v médiích objevovaly informace o krizi v manželství Madonny a Guye. V listopadu 2008 pár oznámil rozvod.

V roce 2009 přibyla do rodiny další adoptovaná holčička z Malawi. Chifundo (anglicky Mercy) se tak stala čtvrtým Madonniným dítětem. 

Zpěvačka, skladatelka, tanečnice, herečka, režisérka, producentka, módní ikona a spisovatelka, to všechno je Madonna. A přesto, že se jí blíží šedesátka, stále nezpomalila. V září 2015 odstartovala v Montrealu své turné Rebel Heart, následovaly tři vyprodané koncerty v New Yorku. Dnešní oslavenkyně je zapsaná v Guinessově knize rekordů jako nejúspěšnější umělkyně všech dob.