Seriál Vikingové.

Seriál Vikingové. Zdroj: oficiální zdroj

Seriál Vikingové.
Seriál Vikingové.
Seriál Vikingové.
Seriál Vikingové.
Seriál Vikingové.
7
Fotogalerie

Do Česka konečně přichází seriál Vikingové

Televize Prima představila podzimní vysílací schéma a novinky, které pro své diváky připravuje. Prima COOL začne vysílat seriál Vikings, a to pod českých názvem Vikingové. Vysoké hodnocení na ČSDF (87 %), celosvětová oblíbenost i tři nominace na nejprestižnější televizní ceny Emmy dělají z irsko-kanadského seriálu jasnou jedničku v tom, co českým divákům televize letos nabídne. Skvělé ohlasy mají Vikingové i v mezinárodní filmové databázi (Internet Movie Database). 

V Kanadě a ve Spojených státech měl seriál premiéru 3. března 2013 na televizním kanálu History Channel a momentálně běží jeho čtvrtá série. 

Pro seriál Vikingové spojili síly tvůrci celosvětově úspěšných Tudorovců. Scénář pochází z pera talentovaného Michaela Hirsta. Ten diváka v první sérii seznámí s hlavním hrdinou Ragnarem Lothbrokem a jeho rodinou, především s jeho ženou Lagarethou.

A je to právě charismatický Ragnar, který sní o tom, že se Vikingové jednoho dne přestanou plavit na vypleněný a chudý sever. Divák se stane svědkem bojů na „civilizovaných“ britských ostrovech, kde se může kochat dokonalou bojovou technikou Vikingů, také ale zatají dech při politikaření v rodné zemi. 

Hlavní postavu si zahrál Australan Travis Fimmel, jenž se ve své roli přímo vyžívá. Fimmel směřoval původně k fotbalové kariéře, tu však ukončila komplikovaná zlomenina nohy. V roce 1998 si ho všimn Matthew Anderson z modelingové agentury Chadwick modely. Travis se velmi rychle stal jedním z nejvyhledávanějších modelů a krátce nato tváří světoznámé značky Calvin Klein, s níž spolupracoval dlouhých šest let. Věnoval se také kariéře herce a ztvárněním Ragnara Lothbroka dokázal, že si své místo mezi herci plně zaslouží.

Jako manželka Ragnara Lothbroka se v seriálu objeví kanadská filmová a televizní herečka Katheryn Winnicková. Již jako malá cvičila bojová umění. Studovala herectví v New Yorku, po dostudování se přestěhovala do Los Angeles a je licencová bodyguardka.