Tohle vás zabije, Mimoňové.

Tohle vás zabije, Mimoňové. Zdroj: YouTube.com

"I mě připadáš směšný, Kylo Rene... a to jsem kočka v tričku."
Jak jako "zrušili"?
Pokračování příště... pravilo Superklíště.
Tohle vás zabije, Mimoňové.
4
Fotogalerie

Týdenní dekomprese: Superklíšťák brousí kusadlo, Trolové nesou dětem do pokojíčku LSD

Mick Jagger se svým hudebně drogovým seriálem Vinyl nestačí na současnost, v níž se před dětskými zraky promenádují zpívající kopretiny v tripových barvách. Snad jen Superklíšťák má šanci...

Oslavovaný seriál Vinyl zrušil televizní kanál HBO už po první sezóně. O seriálu se toho při jeho premiéře napovídaly hory a doly, zejména protože za ním stála slavná jména režiséra Martina Scorseseho a rozvaleného kamene Micka Jaggera, ale společně s dalšími a dalšími díly se o něm mluvilo méně a méně. Už samotný úvod seriálu přitom budil rozpaky svou manýristickou roztahaností – a teď je s Vinylem utrum. Bude nám chybět mnohem méně než před nedávnem také ukončená série Penny Dreadful, protože ta měla Evu Greenovou v korzetu, zatímco ve Vinylu byli pořád jen samí olezlí chlápci s třídenním strništěm, krhavýma očima a jehlou v žíle.

Jak jako "zrušili"?Jak jako "zrušili"?|Profimedia.cz

Co naopak pokračuje a rozhodně to nepůsobí jako dobrý nápad, jsou přípravy televizního remaku travestitního rockového horrorového muzikálu The Rocky Horror Picture Show. Ukázka, která byla teď k vidění na comics-conu v San Diegu, přitom naznačuje, že nepůjde ani tak o kompletní remake, jako spíš o něco, co přizná čtyřicetiletou tradici veřejných promítání tohohle neskutečného, dokonale úchylného masakru. Takhle vypadal rockyhorrorský Time Warp před čtyřiceti lety:

A takhle nějak bude vypadat teď:

A když už je řeč o comics-conu a filmových adaptací věcí, které už dávno známe v nějaké původní (a pravděpodobně o dost lepší) podobě, k vidění bylo také trochu z chystaného snímku Luca Bessona Valerian and the City of a Thousand Planets. Velkolepá sci-fi vychází ze slavných komiksů Valérian a Laureline, jednu z titulních rolí hraje populární modelka Cara Delevigne a magazín Wired se o tom všem zatím vyjadřuje jako o filmu, který je přesně tím, „co Hollywood právě teď potřebuje“.

Fakt je, že nějaký další Pátý element by to po vyprázdněně hipsterských nových Hvězdných válkách chtělo jako sůl. A bylo by super, kdyby hlavní záporák tentokrát nebyl ukňučená čubka jako Emo Kylo Ren.

"I mě připadáš směšný, Kylo Rene... a to jsem kočka v tričku.""I mě připadáš směšný, Kylo Rene... a to jsem kočka v tričku."|Profimedia.cz

A další velké oznámení při stejné události pochází od kanálu Netflix.

Ten nejenže obnovuje seriál o rohatém slepci Daredevilovi ve třetí sérii, ale také k němu přihazuje seriálovou novinku The Defenders (s oblíbenou Jessicou Jones coby členkou týmu) a novinku Iron Fist o mýtickém kung-fu superhrdinovi, který patří do stejné bandy.

Stejně jako nabíječ Jessicy Jonesové Luke Cage. Přichystejte si bránice na krutě aktuální internetové memy s neprůstřelným černochem.

Pospojování hrdinů funguje Marvelu už u Avengerů (funguje = jako oslíku otřes se) a není důvod si myslet, že tohle nebude fungovat podobně.

Na druhou stranu, opravdu člověk potřebuje dívat se znovu v televizi na příběhy, které už má dávno přečtené v komiksové formě? Co takhle třeba... no dobrá, příběh SUPERKLÍŠŤÁKA (The Tick) už tady také byl, ale tohle by si člověk v produkci už zdaleka nejen knižního Amazonu přece jen zopakovat mohl. Kdy jindy chcete také fandit muži v klíštěcím kostýmu, než v encefalytické sezóně?

Pokračování příště... pravilo Superklíště.Pokračování příště... pravilo Superklíště.|Amazon.com

Pokud vás z výše uvedených zpráv zachvacuje neklid a do hlavy se vám derou otázky nad směřováním lidské rasy, nejste sami. Naštěstí máme pořád ještě sladké pilulky na léčbu přetlaku z vykolejené popkultury; tou nejnovější je třistašedesátková verze projektu Route One od islandské postrockové kapely Sigur Rós. Jde o hodinovou verzi celodenní „slow TV“, kterou zveřejnili před časem (resp. o první, hodinovou část), při níž se projedete Islandem za zvuků jejich hudby. Tak tedy kulichy nasadit a šťastnou cestu.

Ale zpátky do reality. Už jste se stačili vyléčit z Mimoňů? Výborně, tak to je nejvyšší čas, aby se všechny vaše děti zbláznily do Trollů. LSD halucinační muzikál Trolls (třeba se to bude jmenovat Trolíci nebo tak něco) s písničkami produkovanými Justinem Timberlakem (jistě, protože písničky v Já, padouch pod patronací Pharella Williamse se staly také nezastavitelným vrtákem do mozků – nebo si snad dodnes neprozpěvujete Happy?) je chystanou ofensivou na dětské pokojíčky od DreamWorks Animation a nic nenaznačuje tomu, že by se tomu kdokoliv z nás vyhnul.

Sbohem, Mimiňové. Tohle nerozchodíte.