Hologram pro krále.

Hologram pro krále. Zdroj: IMDB

Hologram pro krále.
Hon na pačlověky.
Hon na pačlověky.
Hologram pro krále.
Hologram pro krále.
18
Fotogalerie

Karlovy Vary: Zvolíte pačlověky, nebo Toma Hankse?

Karlovarský filmový festival letos doplňuje svůj program skutečně do posledního možného dne. Koncem minulého týdne jsme se dozvěděli o dvojím promítání skvělé novozélandské akční komedie Hon na pačlověky a právě dnes dorazila zpráva, že se dočkáme i Tykwerova dramatu Hologram pro krále s Tomem Hanksem v hlavní roli.

Hon na pačlověky rozhodně patří mezi patnáct důvodů, proč jet letos na festival. O čem to vlastně je? Ricky je těžce zvladatelný, hip-hopem odkojený teenager, vyrůstající v náhradní péči. Když jednoho dne skončí v nové rodině na novozélandském venkově, jeho život nabere zcela nový směr.

Souhrou okolností se ocitá na útěku nehostinnou buší se svým bručounským náhradním strýcem (Sam Neill). V patách jsou jim ozbrojené složky a dvojici svérázných renegátů tak nezbývá než nechat stranou své odlišnosti a spojit síly k nevyrovnanému souboji… Po okouzlujícím upírském mockumentu Co děláme v temnotách přichází Taika Waititi s adaptací humoristického románu oblíbeného novozélandského spisovatele a legendárního bushmana Barryho Crumpa; Hon na pačlověky byl v premiéře uveden na letošním festivalu Sundance. Na MFF KV je zařazený do sekce Horizonty a poběží v neděli 3. 7. v Městském divadle od 22:00 a v sobotu 9. 7. v Národním domě v 10:00.

Video placeholde
Hon na pačlověky. • IMDB

Hologram pro krále, nový film Toma Tykwera zařazený do sekce Horizonty, pak poběží v pátek 8. 7. ve Velkém sále ve 22:30. Tom Hanks je v Hologramu pro krále Alanem Clayem, obchodníkem s informačními technologiemi, kterého zastihneme v komplikovaném životním okamžiku. Snaží se rozhýbat ustrnulou kariéru, nedávno se rozvedl a nemá peníze na dceřino školné. Zachránit jej může snad jen dávná známost se synovcem krále daleké Saúdské Arábie, kam se odebere, aby za pomoci spolupracovníků monarchovi prezentoval revoluční novinku na trhu komunikace. Zkušený režisér Tom Tykwer (Zimní spáči, Lola běží o život, Princezna a bojovník, Parfém: Příběh vraha nebo Atlas mraků) podává střet kultur s jemným, kultivovaným humorem a příjemnou dávkou melancholie. Adaptaci stejnojmenného úspěšného románu Dava Eggerse ocení milovníci exotických scenérií i diváci toužící po inteligentní a pozitivně laděné podívané, která zároveň nepodceňuje jejich IQ.

Video placeholde
Hologram pro krále. • youtube