Svět je také placaný kruh.

Svět je také placaný kruh. Zdroj: Profimedia.cz

Ne tak úplně dobrák od kosti.
Osamělá dívka z internetu.
A jedém!
Svět je také placaný kruh.
4
Fotogalerie

Týdenní dekomprese: Britský skluz, Temný případ 3, Sicario 2 a Hra o trůny na čekačce

Matthew McConaughey si možná nechá znovu narůst knír, George R. R. Martin si má co říct se Stephenem Kingem, Krotitelky duchů právě zabily jednu pěknou písničku a v rádiu jsou uchyláci.

Předně to nejdůležitější: zraky celého světa jsou od konce týdne upřeny na Velkou Británii, a to z důvodu, který je už mnohým znám. Ano, v Londýně 24. června otevřeli nejvyšší a nejdelší skluzavku na světě. Skluzavka nazvaná prostě The Slide (Skluzavka) měří 178 metrů. Hned by se na ní mohl projet premiér David Cameron, který by mohl mít po páteční rezignaci následující katapultaci Velké Británie z Evropské unie konečně trochu volného času.

A jedém!A jedém!|ArcelorMittal Orbit

Na další skluzavku, nyní už v oblasti popkultury, možná brzo naskočí herec Matthew McConaughey, který se před pár lety vyšvihl do záře obývacích pokojů (osvětlených televizními obrazovkami) jako detektiv Rust Cohle v seriálu Temný případ (True Detective). Jak byla první série s Conaugheyem přijata s nadšením, druhá (s Colinem Farrellem) vzbudila spíš rozpaky vrcholící tím, že HBO vyjádřilo silnou pochybnost o tom, že by někdy odvysílalo nějakou třetí sérii.

Autor a showrunner Temného případu Nic Pizzolatto (v Česku od něj vyšla depresivní detektivka Galveston) se nicméně nedávno sešel s McConaugheyem a začali spolu hovořit o příběhu, v němž by se detektiv Rust Cohle (který nás naučil, že „čas je placatý kruh“) vrátil na scénu.

Svět je také placaný kruh.Svět je také placaný kruh.|Profimedia.cz

Na scénu se zatím vrátila hlavně jistá osamělá dívka. Pohybovali-li jste se na internetu v roce 2006, neunikla vám jedna z prvních youtubových superstars s přezdívkou LonelyGirl15. Byla to dívka jménem Bree, která před webovou kamerou odehrávala svůj podivuhodný webový příběh a nasbírala na něj v té době úctyhodných jeden a půl milionu zhlédnutí týdně.

Osamělá dívka z internetu.Osamělá dívka z internetu.|YouTube.com

Pak se tedy ukázalo, že je to celé jenom jako a Bree je ve skutečnosti novozélandská herečka Jessica Lee Rose, série nabrala směr velkolepého příběhu o jakési tajemné organizaci a vyrotovalo to úplně mimo osu, nicméně nyní se LonelyGirl15 vrací na scénu v tajuplné videopředzvěsti věcí příštích.

Na scénu se vrátí také dvě postavy z intenzivního snímku režiséra Denise Villeneuvea Sicario. Na epos z drogové války naváže snímek Soldado, v němž podle scenáristy Taylora Sheridana budou mít vedlejší postavy Benicia del Tora a Joshe Brolina ústřední role.

Ne tak úplně dobrák od kosti.Ne tak úplně dobrák od kosti.|Profimedia.cz

Emily Bluntová, která v Sicariovi zosobnila roli hlavní, se vracet nebude – stejně jako režisér snímku. Režii Soldada si bere na starost italský režisér Stefano Sollima; Denis Villeneuve má teď koneckonců na hrbu pořádný balík zodpovědnosti – v produkci Ridleyho Scotta má režírovat napjatě očekávaný Blade Runner 2.

Naopak s hrůzou očekávané Krotitelky duchů (Ghostbusters... proč se, sakra, všechny ty předělávky jmenují stejně jako ty dřívější filmy, kdo se v tom má pak, sakra, vyznat, v našem věku) vystrčily do světa další růžek a do řad fanoušků původních duchařských snímků zasely větší hrůzu, než když Eva Hurychová přezpívala filmový song Neverending Story jako Chybička se vloudí. Ano, je tady oficiální předělávka filmové písně Ghostbusters! A stojí za ní prokletí emaři Fall Out Boy. Jestli jste si mysleli, že emo je mrtvé, protože ho strčili do kapsy hipsteři, máte pravdu. Jenže noví Krotitelé duchů vytáhli emo z hrobu a jeho úder je nemilosrdný. To, co dříve znělo TAKHLE, zní teď... takhle:

Au. To opravdu bolelo, Missy Elliott. To je jako kdyby někdo znovu zfilmoval Spalovače mrtvol s Lukášem Pavláskem v hlavní roli. Nebo jako kdyby se ukázalo, že ty nejhranější písničky v rádiu všechny ve skutečnosti nazpíval nějaký olezlý pederast. Aha. No nic.

Každopádně, na závěr tu máme konečně odpověď na otázku, co, u všech čertů, dělá George R. R. Martin místo toho, aby už, u všech čertů, konečně dopsal knižní předlohu té série Hry o trůny, která v televizi právě v noci na dnešek vyvrcholila. No, tak teď už to víme. Sedí na židličce a žvaní se Stephenem Kingem.

A proto rada pro následující dny: obrňme se trpělivostí.