Z filmu Nová kůže

Z filmu Nová kůže Zdroj: kviff.com

Z filmu Nová kůže
Z filmu Nová kůže
Z filmu Nová kůže
Z filmu Nová kůže
4
Fotogalerie

Nová kůže ve Varech: držitel Césara Sergi López přiveze do Varů tajemný thriller

Oceňovaný katalánský herec Sergi López doprovodí na MFF KV společně s herečkou Emmou Suárezovou soutěžní snímek režisérů Isakiho Lacuesty a Isy Campoové Nová kůže. Jak asi drama o hledání identity obstojí v konkurenci dalších jedenácti snímků (včetně Hřebejkovy Učitelky a Němcova Vlka z Královských Vinohrad) před pětičlennou hlavní porotou, v níž letos zasedne i Martha Issová?

Příběh teenagera Lea je zamlžený ztrátou paměti. Jednoho dne zjistí, že se kdysi jmenoval Gabriel a že se před osmi lety při rodinné tragédii ztratil v Pyrenejích. Většina obyvatel městečka, kde chlapec kdysi se svou rodinou žil a do nějž se po letech náhodou vrací, ho dávno pohřbila. Včetně vlastní mámy… Leo/Gabriel pátrá po své identitě a hledá ztracenou vazbu k matce. Je však opravdu tím, za koho se vydává? A co jeho návrat způsobí v síti vztahů mezi obyvateli španělského maloměsta?

Původem barcelonský herec Sergi López hraje díky své divoké vizáži především všemožné padouchy. Studoval v Paříži, takže po studiích debutoval hlavní rolí ve francouzském romantickém snímku režiséra Manuela Poiriera La petite amie d´Antonio (1991). Spolupráci s tímto režisérem si několikrát zopakoval, největší úspěch zaznamenal snímek Western (1997), oceněný na MFF v Cannes a nominovaný na několik Césarů. Za milostný příběh Frédérika Fonteynea Pornografický vztah (1999) si pak López odnesl herecká ocenění z festivalu v Benátkách. O rok později získal za titulní roli ve snímku Dominika Molla Harry to s vámi myslí dobře Césara i Evropskou filmovou cenu, zářil i v dramatu Stephena Frearse Špína Londýna (2002) nebo jako kapitán Vidal v mysteriózním dramatu Guillerma del Tora Faunův labyrint (2006), jenž získal tři Oscary v technických kategoriích, Cenu BAFTA pro nejlepší neanglicky mluvený film a několik desítek dalších mezinárodních ocenění.

Video placeholde
Trailer k filmu Nová kůže • kviff.com

Ve Varech jsme Sergiho Lópeze viděli už dvakrát; v dramatech Tango libre (2012) a Něha (2013). Jaký bude potřetí, se dozvíme 4. července ve Velkém sále Thermalu.