Modrovlasé Japonky volí Trumpa.

Modrovlasé Japonky volí Trumpa. Zdroj: Youtube.com

Ještěr (ilustrační foto).
No to se mi snad zdá!
Královna Alžběta (ilustrační foto).
3
Fotogalerie

Týdenní dekomprese: Modrovlasé Japonky volí Trumpa, ještěři vládnou a Han Solo spí dál

Jako by světu popkultury konečně definitivně přeskočilo, nese se dění uplynulého týdne v třpytivém světle halucinačních vizí o japonském Trumpovi, ještěřím Zuckerbergovi a snícím Hanovi Solovi.

O tom, že všichni budou volit Trumpa, už nemá cenu pochybovat: trumpisté ho budou volit proto, že ho milují, hipsteři ho budou volit ironicky a všichni ostatní už to prostě chtějí mít za sebou, takže ho volí s heslem „sereme na to“, jak se říkalo v seriálu Louieho CK Horrace and Pete. Co je ale možná překvapivé – Trumpa budou volit i modrovlasé Japonky. Důvod je prostý – nikdo jiný v jejich sexuálně apokalyptických fantasiích neumí vyhodit do povětří celou Zeměkouli tak jako on.

Co se modrovlasých Japonek týče, tenhle kulturní mem se teď rozšířil nějakou masivní gravitační vlnou, protože zasáhl i herečku Kirsten Dunstovou. Ta se začala převlékat za Japonku, brázdit tokijské ulice s kouzelnou hůlkou a parapletem a prozpěvovat si tam song Turning Japanese od kapely Vapors.

Bádat, zda je s Kirsten Dunstovou něco v nepořádku (a jestli bude také, jako každá správná modrovlasá Japonka, volit Trumpa), je ve světle dalších zpráv týdne podobně významné jako řešit, jestli má Ferda Mravenec správně uvázanou mašli, když se na něj z nebe řítí čtyři jezdci apokalypsy v čele s Broukem Pytlíkem. Ať si Kirsten Dunstová v Tokiu dělá, co chce; teď jde hlavně o to, jestli je ještěr převlečený za člověka Mark Zuckerberg, nebo britská královna Alžběta.

Královna Alžběta (ilustrační foto).Královna Alžběta (ilustrační foto).|Profimedia.cz

Zuckerberga se na to rovnou někdo zeptal, když hostil session s otázkami a odpověďmi přes živý přenos na Facebooku. „Marku, jsou pravdivé zvěsti o tom, že jsi ve skutečnosti ještěr?“ zeptal se někdo; Zuckerberg otázku přečetl, pak řekl, že není – a dodal, že otázka je „přihlouplá“. Hm! Přesně tohle člověk říká, když se kroutí. Člověk... nebo snad ještěr?

Ovšem na královnu Alžbětu to tentokrát už málem opravdu prasklo. Mnohé hlásné trouby twitterového národa si povšimly, že během oslav svých 90. narozenin se královně několikrát nepodařilo zcela udržet svou lidskou formu a její skutečný ještěří charakter začal prosakovat na povrch. Hashtag #ReptilianQueen se dokonce krátce dostal mezi první desítku trendujících témat na Twitteru, přilepený ke zprávám jako „Královniny ruce se právě změnily v zelené se šupinami, když mávala, viděl to ještě někdo?“ či „Lidi, viděli jste ruce královny Alžběty? Byly jako halloweenský kostým!“ a „Zbláznil jsem se, nebo jsem právě viděl královnu změnit formu? Kéž bych mohl říct, že žertuju...“ Zvěsti o tom, že britská monarchie je ve skutečnosti banda ještěřích mimozemšťanů v lidské formě, jdou už nějakou dobu; teď se to ale nějak začíná vymykat ze šupinatých pazourů.

Ještěr (ilustrační foto).Ještěr (ilustrační foto).|Profimedia.cz

Ale co. Svět přece je plný tajemství. Jak jinak chcete vysvětlit ten okamžik, kdy se před pár dny nad vzpomínkovou akcí na oběti střelby v Orlandu vzneslo přesně 49 ptáčků – za každou nevinnou oběť hrůzného činu jeden. Takovéhle věci se prostě stávají. Tak proč by královna namohla být ještěr?

Třeba je to vše jen sen. Takový ten, který se zdál Hanovi Solovi z Hvězdných válek v době, kdy ho zatavili do karbonitu. Světlo světa kdysi spatřila fanouškovská teorie (která se teď zase rozebírá), že tenhle jeho sen byl dokonce i zfilmován: má čtyři pokračování, v nichž si Han Solo představuje, že je slavný archeolog, a jmenují se Dobyvatelé ztracené archy, Indiana Jones a Chrám zkázy, Indiana Jones a poslední křížová výprava a Indiana Jones a tajemství křišťálové lebky.

Proč by byl jinak na zdi za Archou úmluvy ten slavný hieroglyf princezny Lei a robota R2-D2? Proč by se jinak jmenoval klub v úvodu Chrámu zkázy Club Obi Wan? A proč by Indiana Jones opakoval v Tajemství křišťálové lebky hlášku Hana Sola „Tohle se mi vůbec nelíbí“? To všechno je ale pouhý čajíček proti skutečnému snovému rozboru, který je teď shrnutý na stránkách The Indiana Jones Minute.

No to se mi snad zdá!No to se mi snad zdá!|Profimedia.cz

Teď už jde jen o to, komu se zdá ta haluz o tom, že Trump bude prezident USA.