Originály českých autorů v aukci.

Originály českých autorů v aukci. Zdroj: Crew

Originály českých autorů v aukci.
Originály českých autorů v aukci.
Originály českých autorů v aukci.
Originály českých autorů v aukci.
Originály českých autorů v aukci.
7
Fotogalerie

Komiksoví geekové v sobotu zamíří do Crossu. Na Crwecon

Už tuhle sobotu, 11. června, se hudební klub Cross v pražských Holešovicích promění v rejdiště komiksových nadšenců, z nichž podstatná část bude převlečena za svoje oblíbené hrdiny. Další budou mít alespoň trika s komiksovými motivy a ještě další si přinesou štětce a fixy a budou na terasách Crossu kreslit svá vlastní dílka. Jedenáctý Crwecon je tady.

Akci pořádá nakladatelství Crew, které s Crweconem začalo na samém prahu emancipace komiksu jako samostatného média. Stačilo vytrvat, komiksy se díky velkorozpočtovým filmům staly nedílnou součástí popkultury, a tak dnes pořadatelé mohou hrdě prohlašovat, že patří k nejstarším komiksovým akcím na našem území. A rozhodně akcí největší, protože konkurenční KomiksFest! už se letos bohužel (po deseti ročnících!) konat nebude.

Co účastníky v sobotu od rána do večera čeká? Komiksová burza, stánky s komiksy, přednášky o komiksech, komiksová aukce a vyhlašování komiksových cen serveru ComicsDB.cz s názvem Fabula Rasa. Každoročním lákadlem bude i letos nakladatelský panel, kde jednotlivá vydavatelství nejen odtajňují plány na následující rok, ale také kupříkladu sebemrskačsky sdělují, kolik prodělala na tom kterém komiksu peněz. Ve zmíněné dražbě mohou fanoušci získat originály největších českých hvězd. Letos přispěli Dan Černý, Karel Jerie, Lucie Lomová, Petr Kopl, Nikkarin, Toy Box a další.

Postaráno bude i o mladší návštěvníky. Se svým komiksovým cirkusem pro začátečníky přispěchá Klára Smolíková, připravena bude i kreslířská dílna – zkrátka program bude pestrý. Poslední důležitá informace? Akce v Crossu je zcela zdarma.