Axl Rose momentálně vystupuje vsedě, zlomil si nohu.

Axl Rose momentálně vystupuje vsedě, zlomil si nohu. Zdroj: Profimedia.cz

Brian Johnson
AC/DC neztrácejí energii ani na prahu důchodového věku.
Angus Young a Brian Johnson
AC/DC v klasické sestavě. Tahle éra ale končí.
AC/DC
7
Fotogalerie

Potvrzeno, Axl Rose zaskočí v AC/DC. Jak to bude znít? Porovnejte sami

Zpěvák australské rockové legendy Brian Johnson musel náhle přestat vystupovat, podle doktorů hrozí, že by na hlučných scénách mohl úplně přijít o sluch. Na aktuální šňůře ho nahradí zpěvák s podobně osobitým chraplákem: Axl Rose z Guns’n’Roses.

„Členové skupiny AC/DC by rádi poděkovali Brianu Johnsonovi za jeho letitý podíl a nasazení v kapele. Jakkoli bychom chtěli, aby toto turné skončilo tak, jak začalo, podporujeme Brianovo rozhodnutí zachránit si sluch,“ oznámila včera skupina. A potvrdila zprávy o záskoku, které se už nějakou dobu šířily: „Máme štěstí, že Axl Rose laskavě nabídl svou podporu, aby nám pomohl naplnit naše závazky.“

Několik amerických koncertů se odkládá, ale evropská část turné Rock or Bust na jaře proběhne. Show na letňanském letišti v Praze se tak 22. května uskuteční.

No a jak to bude s jiným zpěvákem znít? Není to ostatně poprvé, co si fanoušci museli na jiný hlas zvyknout. To když Bona Scotta našli mrtvého po pitce – bryskně, ale natrvalo ho nahradil Brian Johnson. Srovnejte si oba s Axlem Rosem.

Částečně si spolupráci vyzkoušeli už teď o víkendu. Když na festivalu Coachella vystupovala čerstvě obnovená formace Guns'n'Roses, přidal se i lídr AC/DC Angus Young. Právě na Whole Lotta Rosie a ještě Riff Raff.