Film Marťan vychází na audioknize

Film Marťan vychází na audioknize Zdroj: 20th Century Fox

Vincent Cassel hraje hlavní roli ve filmu Můj krá, který je akorát v českých kinech
Adrian T. Bell vydává nové album
Film Marťan vychází na audioknize
3
Fotogalerie

Kulturní tipy: Muži mají nože a ptáky

Marťan vychází na audioknize, což je super, protože ten je do auta na D1, kde se jezdí kosmickou rychlostí, jak dělaný. Co jsem viděl Marťana v kině, chovám zvláštní úctu bramborám, a když je dělám klukovi s řízkem, přemýšlím, zda dvě z pěti nezasadit, kdyby přišla humanitární katastrofa nebo válečný konflikt.

Mimochodem, jelikož teď vláda řeší, kam v případě války umístí masové hroby, mám nepříjemný pocit, že někdo ví víc než já. Bohužel neznám žádnou válku, o níž by bylo možné říct to, co tvrdí náš recenzent o počítačové hře polských vývojářů Superhot: že i střílečka může mít ducha a nápad.

Klid! Ani sedmdesátých letech to se světem nevypadalo dobře, u pump stály koráby ve frontách na benzín, a přesto Amíci retro z téhle dekády milují. Ujíždějí na nich jak seriál Fargo 2 od bratrů Coenů, tak skvělá krimi Skrytá vada (19. 3. HBO) v hlavní roli s Joaquinem Phoenixem, o němž platí staré americké herecké přísloví, že kdo jednou zahraje Johnnyho Cashe, zahraje všechno.

„Ve Francii se říká, že muži mají nože a ptáky. A ono to tak trochu je. Už jako kluci chceme všechno rozbít, hrajeme si se zbraněmi a na policajty. Holky jsou jinde.“ Tohle řekl Vincent Cassel Reflexu o své roli ve film Můj král, partnerské bitvě na život a na smrt. Klidně se na něj jděte podívat s přítelkyní, ale klidný večer si pořiďte jindy.

 

Muovo je festival, jenž představí špičky motion designu čili designu, který k nám přitéká z médii. Jeho hlavní hvězdou bude americký designér Danny Yount, autor titulkových sekvencí a grafických efektů například pro filmy Sherlock Holmes nebo Iron Man. Mistři pohybující se v průsečíku grafického designu, animace a videa se začnou scházet od 19. 3. v pražské La Fabrice.

Jana Kománková tvrdí ve své recenzi, že kdyby po ní chtěl slyšet cizinec nějakou českou muziku, určitě by mu nepustila Kryštofa, ale písničkáře Adriana T. Bella, jemuž teď vychází báječná deska Night and Day. Jenže by to nebylo úplně fér, neboť Bell není Čech, ale pražský Angličan.