Ze seriálu Ash vs Evil Dead

Ze seriálu Ash vs Evil Dead Zdroj: Starz!

Ze seriálu Ash vs Evil Dead
Ze seriálu Ash vs Evil Dead
Ze seriálu Ash vs Evil Dead
Ze seriálu Ash vs Evil Dead
Ze seriálu Ash vs Evil Dead
7
Fotogalerie

Skladník Ash proti Zlu aka Evil Dead konečně v seriálu

Všichni, kdo mají rozum a cit a dobrý vkus, se tuhle neděli v poledne jistě dívali v bedně na úplně nový Váš Prima receptář s Václavem Postráneckým (!!!). Já místo něj nebo na obrazovku se navrátivších Vychytávek Ládi Hrušky zvolila jiný horor. Sam Raimi nedávno resuscitoval legendární krvavou děsivou hrůzu Evil Dead a roztáhl ji do seroše. A tomu dal můj oblíbenec agent Verbal pět hvězdiček, takže nebylo jiné volby.

Je mi jasné, že znáte Lesního ducha / Smrtelné zlo, což jsou dva srovnatelně dementní překlady názvu naprosto převratného kultovního hororu Sama Raimiho. Chlap jím v roce 1981 dokázal, že Krev může bez problému hrát hlavní roli ve filmu a Démoni a Zlověstný Vítr role vedlejší (Oscara bohužel nikdo z nich nezískal). Sam Raimi je borec a už poněkolikáté se do mého života (a nočních můr) vrací se svým světem nejzlejšího zla, Evil Dead – první krvavý horor s touhle tematikou, půlhodinový drasťák Within The Woods, natočil s Brucem Campbellem v roli sekerníka, nebo spíš pilníka Ashe před neuvěřitelnými 37 lety. Nedávno, přesněji loni na Halloween, 31. října 2015, se na HBO Go zjevila první, desetidílná řada seriálu Ash vs. Evil Dead (opět s Brucem a částečně v Samově režii a produkci) a bylo vymalováno. Krví. Počkala jsem si, až budu na dovolené v setmělé jizbě uprostřed krkonošských hvozdů a zešílím strachy – a pak jsem si dala hezky pěkně všechny půlhodinové epizody, jednu po druhé, od soumraku do úsvitu. Vy, kterým motorovka připnutá místo dřevěné pracky, záclony krve a hlava deponovaná pár metrů od těla přijdou jako slabší fórky, nikdy nepochopíte, jak jsem se bála – a to jde vlastně o komedii. Tak se na to podívejte sami.

 

 

Skladník a penzionovaný lovec příšer Ash, El Jefe, krotitel démonů, hloupou náhodou přečte nahlas pár řádek z Knihy mrtvých a nestačí se divit, co přifičí do jeho obytného přívěsu. Dostává v Lucy Lawlessové alias někdejší seriálové Xeně rovnocennou protihráčku v tahanicích o osud světového Zla a lidské rasy a taky dva podivné parťáky ve zbrani, naivního Pabla a odhodlanou Kelly. Všichni přežili – zatím. Druhá série prý zanedlouho!