Z filmu Grimsby

Z filmu Grimsby Zdroj: Sony Pictures Entertainment

Z filmu Grimsby
Z filmu Grimsby
Z filmu Grimsby
Z filmu Grimsby
Z filmu Grimsby
7
Fotogalerie

Nový Sacha Baron Cohen: Nemožný a nechutný Grimsby

Fotbalový chuligán Nobby Grimsby je novou reinkarnací britského komika Sachy Barona Cohena. Po úspěšném Boratovi, Alim G, Brünovi a také Diktátorovi přichází se špiónským filmem v duchu Johnnyho Englishe.

Přitroublý fotbalový fanoušek Nobby celých dlouhých 28 let hledal svého bratra. Když ho konečně našel, ukázalo se, že je to prvotřídní špión MI6. Nobby mu (jak jinak) překazí akci. Aby mu to vynahradil a také ho schoval, pouští se s ním na dobrodružnou cestu, na níž mají zastavit teroristy plánující útok.

Ve filmu, jemuž The Guardian udělil jen dvě hvězdičky z pěti, se role jeho mladšího bratra Sebastiana ujal Mark Strong, jeho přítelkyni, s níž má jedenáct dětí, ztvárnila Australanka Rebel Wilsonová a teroristka má tvář Penélope Cruzové.

Režiséru Louisi Leterrierovi a scenáristovi Cohenovi se do snímku podařilo dát tak nechutné eskapády, že nové formy reklamy dosáhli v americké talkshow Jimmyho Kimmela, kde nemohli vysílat scény z filmu – pustili je pouze živému publiku. Můžeme si jen domýšlet nejhorší, když sledujeme reakce diváků. I to ale stojí za to, člověk si říká, co tam asi tak je.

Do českých kin vstoupí film 10. března.