Tarantina na ceremoniálu představil Samuel L. Jackson.

Tarantina na ceremoniálu představil Samuel L. Jackson. Zdroj: ČTK/PA/Š Tammie Arroyo / AFF-USA.COM

Tarantino má svou hvězdu na chodníku slávy. Ale poslední film na pecku nevypadá

Vlastní hvězdu na legendárním chodníku slávy přišel ke kinu zvané Čínské divadlo v Hollywoodu oslavit americký režisér, scénárista a herec Quentin Tarantino. Umělec, který kariéru zahájil jako uvaděč v kině, má na svém kontě dva Oscary za scénáře k filmům Pulp Fiction (1995) a Nespoutaný Django (2013).

Dvaapadesátiletý Tarantino před fanoušky zavzpomínal na své dětství, když s rodiči procházel kolem hvězdného hollywoodského chodníku. "Hollywood mi byl domovem dřív, než jsem se tam nastěhoval. Vidím, že teď je ze mě veličina," řekl listu The Hollywood Reporter.

Při ceremoniálu Tarantina doprovodil jeho častý souputník, herec Samuel L. Jackson, který hrál v jeho raných filmech jako Opravdová romance i Pulp Fiction, stejně jako v posledních Osmi hrozných a Nespoutaný Django. Mimochodem, ten den oslavil těžko uvěřitelné 67. narozeniny. „Nejvíc mu jde o to, točit filmy, které vás rozveselí,“ prezentoval Jackson svého kamaráda. „Quentin bere filmy jako zábavu.“

Quentin TarantinoQuentin Tarantino|ČTK/PA/Š Tammie Arroyo / AFF-USA.COM

Tarantinův poslední film Osm hrozných (The Hateful Eight) však zatím vyvolal spíše vlažný ohlas. Western, pro který Tarantino sepsal scénář a který i režíroval, se před dvěma týdny nedostal mezi hlavní nominace na Zlaté Glóby za nejlepší film ani za režii.

Ocenění, považované za předzvěst Oscarů, uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu. Sám Tarantino přitom předpověděl, že jeho nový film bude o Oscara usilovat. Načasování slávy na chodníku by ale mělo pomoci návštěvnosti – do kin jde snímek na Štědrý den.