Pařížanka s marockými kořeny Hindi Zahra

Pařížanka s marockými kořeny Hindi Zahra Zdroj: Profimedia.cz

Pařížanka s marockými kořeny Hindi Zahra
Pařížanka s marockými kořeny Hindi Zahra
Pařížanka s marockými kořeny Hindi Zahra
Pařížanka s marockými kořeny Hindi Zahra
Pařížanka s marockými kořeny Hindi Zahra
6
Fotogalerie

Hindi Zahra: Pařížanka s marockými kořeny ukáže Praze ojedinělou hudební fúzi

Přirovnávají ji k Edith Piaf. A taky ke zpěvačce ZAZ. Hindi Zahra ale není „jako“ někdo jiný — ona je jedinečná. Presvědčit se můžete v úterý 24. listopadu v Praze.

Její kořeny jsou v Maroku. Zpívá anglicky, působí arabsky, ctí své berberské kořeny, ale hodně si bere i z francouzského šansonu a pop-music. Tomu odpovídá i ohlas, který její osobitá, vřele znějící muzika má: Francouzské ministerstvo kultury jí dalo cenu Victoires de la Musique za nejlepší world music album, ocenění Prix Constantin pro nastupující umělce získala pak zcela bez ohledu na hudební zařazení.

Hindi Zahra přechází ze žánru do žánru a z jazyka do jazyka. Její největší hity jsou v angličtině (jak ukazuje například lehce svůdná Beautiful Tango, její přízvuk působí jako příjemný element, jenž dodá skladbě na osobitosti). Některé písničky zpívá francouzsky, ale občas slyšíme i její rodný berberský jazyk. Vše s organickou samozřejmostí — proč nespojit, velmi logicky a s nadšením, hudební styly několika kultur?

Coby cizinka to Hindi Zahra neměla a nemá tak úplně lehké a možná její lehce exotický zjev nebude v současné Paříži usnadněním každodenního života. „Je příliš brzy po útocích na to, aby Hindi podávala nějaká vyjádření,“ zamítli lidé kolem ní naše dotazy po jejím pohledu na věc. Možná že výpověď o současném světě je i lepší hledat v její tvorbě. Aktuální album Homeland, které představí už 24. 11. v Praze, se zabývá tématem hledání domova mimo vlastní rodiště.

Vstupenky jsou v předprodeji v síti Goout.cz a v kavárně Paláce Akropolis za 390 a 440 korun na stání a za 600 korun na sezení na balkóně.

HINDI ZAHRA (MAR), support: Bulk / Palác Akropolis
úterý 24. 11. 2015 / 19.30