Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

MILAN TESAŘ: Osm míčů v jedný bedně? To je přece kravina!

Přímý přenos je prý dobrý už jenom na jedinou věc: na sport. „Live“ vysílání odjinud než ze hřiště už radši nikdo nezkouší, talk shows jsou tuhé i ze záznamu. A taky co by na to Rada pro televizní a rozhlasové vysílání, kdyby tam zas nějaký magor začal ve studiu šňupat mouku z bible?

O nepraktičnosti přímých přenosů jsme se znovu přesvědčili v Dobrém ránu, kde písničkář Slávek Janoušek zazpíval svůj nový song Tutti Frutti ramadán. Už tak našlápnutí občané museli u ranního croissantu poslouchat, že uprchlík patří do boudy pro psa. Nastal zmatek. Pár intošů použilo nekorektní verše jako východisko k úvaze o soumraku evropské civilizace a písničkář musel pro blbé (bohužel i pro mě) vysvětlit, že to ne on, ale vyprávěč jeho písně, xenofobní buran, se, stoje u boudy, cítí jako Nicholas Winton. Ale znáte to, jak musí básník říci, co tím chtěl říci, je to vždycky na pytel.

Zbývá tedy sport. Kanál O2 sport rozjel ve středu a čtvrtek fotbalové obžerství, které jsme léta pouze záviděli německé Premiere, kde si šílený fanoušek mohl mezi sebou přepínat právě probíhající zápasy Bundesligy. Kanál O2 slíbil podobný trik během začínající Ligy mistrů a svůj slib bohužel dodržel. Snadno jsem přivykl velkopanské lačnosti a bez ustání přepínal mezi zápasy, aby mi něco neuteklo. Výsledek byl tristní – ani jeden gól jsem neviděl v přímém přenosu, ani do jednoho souboje jsem se nevnořil do té míry, abych mohl vášnivě spílat neschopnému soudci.

Osm míčů pohromadě v jediný bedně? Vždyť je to kravina!