David Bowie se svým Rolls Roycem v roce 1973

David Bowie se svým Rolls Roycem v roce 1973 Zdroj: ČTK/AP

David Bowie napíše hudbu k novému muzikálu o Spongebobovi

David Bowie napíše několik písní do nového broadwayského muzikálu, který na jeviště přivede původně kreslenou postavičku Spongeboba v kalhotách.

Bowie ovšem není jedinou hvězdou, ktera se přípravy muzikálu účastní. Podle amerického časopisu Entertainment Weekly další písně dodají i skupiny Panic! At the Disco, Dirty Projectors, Flaming Lips, They Might Be Giants nebo členové Aerosmith Steven Tyler a Joe Perry či zpěvačka Cyndi Lauper. Podle producenta Russela Hickse ze společnosti Nickelodeon jsou všichni oddanými fanoušky Spongeboba.

Muzikál bude mít premiéru v příštím červenci v Chicagu, pak se přesune na newyorskou Broadway.

Účast rockové legendy na divadelním projektu o animované postavičce není až tak překvapivý. David Bowie totiž Spongeboba v roce 2007 namlouval.

Děj muzikálu se bude odehrávat v Zátoce bikin a postavičky ze seriálu budou hrát živí herci. Některé reálie prý budou diváci televizního seriálu poznávat, příběh bude ale úplně nový, stejně jako výtvarné pojetí. “Vše se bude samozřejmě točit kolem Spongeboba – nekonečné nevinnosti v moři cynismu,” uvedla v týdeníku Entertainment Tina Landau, režisérka muzikálu.

David Bowie zároveň oznámil, že připravuje vlastní muzikál inspirovaný jeho filmem "Muž, který spadl z nebe" z roku 1976, kde hrál mimozemšťana – alkoholika. Muzikál se bude jmenovat Lazarus a bude obsahovat nové písně i nové verze starých hitů.